Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Olomoucký útočník Hubník dostal stop na čtyři zápasy

Sport

  18:32
PRAHA - Olomoucký fotbalista Michal Hubník si nezahraje ve čtyřech zápasech první ligy. Disciplinární komise mu dnes na tuto dobu zastavila činnost kvůli tomu, že v pondělní ligové dohrávce v přerušené hře loktem udeřil mladoboleslavského obránce Marka Djaloviče. Za své jednání byl vyloučen. O trestu informoval mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Martin Hubník právě odchází po červené kartě. foto: ČTK

Olomoucký útočník se po utkání hájil tím, že jeho souboj s Djalovičem nevystoupil z běžných mezí. Také trenér Sigmy Zdeněk Psotky se svého svěřence zastával s tím, že nečeká tvrdý postih. Disciplinární komise však ani dnes neustoupila od trendu, kdy přísně trestá podobné prohřešky.

V letošní sezoně už dostal osmizápasový trest teplický záložník Milan Matula za to, že loktem hrubě atakoval plzeňského Petra Jiráčka. Nejlepší ligový střelec Petr Švancara ze Slovácka za podobný zákrok na Jakuba Heidenreicha z Bohemians Praha obdržel distanc na šest utkání.

Hubník může zasáhnout do hry nejdříve až ve 12. kole, pokud mu komise trest nesníží, jako to udělala v případě Matuly, kterému trest podmínečně zkrátila o dva zápasy. V příštích dvou kolech nemůže nastoupit ani plzeňský obránce David Bystroň za vyloučení v sobotním ligovém duelu v Příbramí.

Disciplinární komise také rozhodla o tom, že zahájí řízení s Baníkem Ostrava. Klub má zaplatit Slovácku téměř pět milionů korun za někdejší přestup záložníka Maria Ličky do anglického Southamptonu.

Nárok Slovácka uznal i arbitrážní sportovní soud v Lausanne, ale Ostrava finanční obnos Slovácku stále vyplatit nehodlá. Situaci teď začne řešit na popud výkonného výboru ČMFS i disciplinární komise a pokud Baník neustoupí, může mu v krajním případě hrozit až bodový odečet.

Komise se bude zabývat také událostmi z úterního duelu Ondrášovka Cupu mezi Opavou a Ostravou, který byl přerušen kvůli řádění chuligánů v ochozech a posléze i přímo na hrací ploše. Příští týden před komisi předstoupí hlavní pořadatel a činovníci opavského klubu.

Disciplinární komise řešila také běžnou agendu týkající se druhé ligy. Za čtyři žluté karty si v jednom utkání nezahrají Martin Motyčka z Vítkovic a karvinský Josef Hoffmann, stejně jako Václav Zapletal z Opavy za vyloučení po druhé žluté kartě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!