Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Omsk chce přemluvit Jágra k návratu

Sport

  22:08
NEW YORK - Český hokejista Jaromír Jágr se příští týden setká v New Yorku s představiteli Avangardu Omsk v čele s generálním manažerem Anatolijem Bardinem. Ten odletěl do zámoří právě kvůli tomu, aby přemluvil českou hvězdu k návratu do týmu, jehož dres oblékala v době výluky NHL v sezoně 2004/2005.

Vydrží kapitán Rangers v NHL? foto: AFP

Jágr se téměř jistě stane po této sezoně v NHL volným hráčem, neboť nesplní všechny podmínky, které by mu garantovaly prodloužení kontraktu v Rangers. Nedá se totiž například předpokládat, že by šestatřicetiletý kladenský rodák ve zbývajících pěti zápasech základní části nasbíral 21 bodů, které mu chybějí ke smluvně stanovené hranici 84 bodů.

Generální manažer Omsku letí do New Yorku v neděli a podle klubového webu je hlavním cílem "návštěva a jednání s českým útočníkem Jaromírem Jágrem z Rangers o jeho možném návratu do Avangardu".

Jágr po čtvrtečním utkání proti New Jersey potvrdil newyorskému listu Daily News, že se plánuje s Bardinem a dalšími vyslanci z Omsku setkat. "Mohou přijet, to není žádný problém. Uvidíme, co z toho vzejde. Samozřejmě se s nimi setkám," řekl deníku český olympijský vítěz, jenž pomohl Omsku k triumfu v Super Six a vždy hovořil o svém působení na Sibiři jen v superlativech.

O svém případném angažmá v příští sezoně však hovořit s newyorskými novináři nechtěl. "V této fázi sezony není o něčem takovém příjemné mluvit," řekl kapitán Rangers, kteří jsou blízko postupu do play off. "Omsk už má po sezoně. Jeho zástupci sem jedou. Já jsem tam rok hrál, takže není důvod se s nimi nesejít. Navíc jsem s nimi v kontaktu od doby, kdy jsem tam působil. To není nic nového," dodal Jágr, jenž by se v případě odchodu do Ruska nepředstavil v zahajovacím dvojutkání sezony NHL v Praze proti Tampě Bay.

Bardinův přílet do New Yorku není žádnou tajnou akcí, schůzku s ním má domluvenou i generální manažer Rangers Glen Sather, jenž s ním chce probrat mimo jiné případný odchod talentovaného Alexeje Čerepanova do zámoří. Dá se předpokládat, že tématu Jágra se šéfové obou klubů také nevyhnou.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha