Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Opičí skřeky a házení mincí na hráče tmavé pleti? To je nepřípustné, zlobí se po manchesterském derby Solskjaer

Sport

  8:00
Manchester - Problémy s rasismem na fotbale jsou vedle Česka a Itálie překvapivě i v Anglii. Kouči Manchesteru United Ole Gunnaru Solskjaerovi zhořkla překvapivá výhra 2:1 v městském derby na půdě obhájce titulu z Manchesteru City kvůli chování fanoušků soupeře vůči jeho hráčům.

Naštvaný Ole Gunnar Solskjaer foto: Reuters

Liverpool vyhrál posedmé v řadě a vede o 11 bodů, Manchester United vyhrál derby na hřišti Citizens

„Viděl jsem na videu, jak na Freda a Jesseho Lingarda, kteří stáli u rohového praporku, házejí lidé mince,“ rozčiloval se na tiskové konferenci po zápase Solskjaer.

Poukázal na to, že jak brazilský záložník Fred, tak anglický half Lingard čelili takovému chování ze strany fandů Citizens kvůli své barvě pleti.

„Nešlo si nevšimnout ani toho, jak fanoušci napodobovali opičí skřeky, když byli tihle dva kluci u míče, to je prostě nepřípustné,“ zlobil se norská legenda United.

I zástupci Manchesteru City uvedli, že na vyšetřování případu spolupracují s policií. 

„Máme nulovou toleranci k diskriminaci jakéhokoli druhu. Každý, kdo bude shledán vinným z rasistického chování, dostane doživotní zákaz vstupu na stadion,“ uvedlo vedení Citizens ve svém prohlášení.

United vyhráli na půdě Citizens 2:1 především díky povedené pětiminutovce v první půli, kdy se trefili útočníci Marcus Rashford a Anthony Martial. Domácí tým pak stačil už jen snížit v 85. minutě zásluhou Nicoláse Otamendiho.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...