Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Opilcův syn a zloděj kol. Příběh kontroverzního Ibrahimoviče

Sport

  16:26
PRAHA - Fotbalový talent mu nechybí. Je skvěle technicky vybavený, má tvrdou i přesnou střelu. Se svými 195 centimetry je i silný v soubojích. Rozporuplné emoce však Zlatan Ibrahimovič vyvolává svojí povahou.

Zlatan Ibrahimovic z PSG. foto: Reuters

"Bijec, který při zápasech neběhá, bývá arogantní, uráží kolegy i trenéry, o Guardiolovi řekl, že je baba. Jeho agentem je bývalý vedoucí restaurace. Spoustu lidí štve, ale dokáže z 25 metrů vstřelit gól nůžkami - fanoušci mu proto leží u nohou," vykresluje v říjnovém vydání fotbalový magazín Hattrick švédskou fotbalovou hvězdu.

Hattrick

Obrázek není k dispozici

Ibrahimovič má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezon v kariéře. PSG dotáhl k titulu třiceti góly. Druhý hráč v tabulce střelců jich měl o jedenáct méně. Jeho roční plat je dvanáct milion eur. Cesta ke slávě však pro Ibrahimoviče nebyla jednoduchá. Jeho otec pocházel z Bosny a byl alkoholik. Rodinu živila matka uklízením. Ibrahimovič v dětství kradl kola, zároveň ale vládl jako pouliční fotbalista.

Drsné dětství vykreslují jeho vzory: Muhammad Ali, Mike Tyson a Bruce Lee - všechno bojovníci. A čím Ibrahimovič dokáže namíchnout fanoušky či spoluhráče? "Většinu času během zápasu jen chodí sem a tam a nadává, že se spoluhráči nezapojuji do hry," píše Hattrick, jenž útočníka celku z Paříže věnoval i titulní stranu svého nového čísla. I přes své výstřelky Ibrahimovič umí rozhodnout nejeden zápas. I gólem, jehož audiovizuální záznam obletí celý svět. Proto je Ibrahimovič milovaný i nenáviděný zároveň.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!