Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Opora zůstává ve Slavii. Odchod Ngadeua do Fulhamu na poslední chvíli se nezdařil

Sport

  9:45
PRAHA - Ve čtvrtek dostal od klubu svolení k cestě do Londýna, kde měl Michael Ngadeu Ngadjui po zdravotních testech a závěrečných jednáních podepsat smlouvu s Fulhamem. Jenže dohoda před půlnocí padla a kamerunský fotbalista zůstane ve Slavii.

Michael Ngadeu je dál fotbalistou Slavie. foto: ČTK/AP

200 milionů za kapitána. Stanciu definitivně opouští Spartu a jde do Saúdské Arábie

„Jsem s tím v pohodě, v pondělí se opět připojím ke klukům v Praze, až se vrátí ze soustředění. Těším se na jarní část, věřím, že budeme úspěšní jak v domácí soutěži, tak i na evropské scéně,“ uvedl pro slávistický web obránce či defenzivní záložník Ngadeu.

Od začátku to byla akce na poslední chvíli. V Anglii o poslední lednové půlnoci končil přestupní termín, detaily měly být do té doby stvrzeny.

A skutečně všechno ještě ve čtvrtek večer vypadalo nadějně. Fulham za osmadvacetiletého stopera nabídl v přepočtu 115 milionu korun, což je částka, která odpovídá hráčově výstupní klauzuli.

Ladily se podrobnosti, domlouvaly se konkrétní podmínky.

Slavia podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka odmítla hostování i splátkový kalendář a čekala na konečné dokumenty nezbytné pro potvrzení přestupu, které nepřišly.

„Přesto, že Slavia kolem třiadvacáté hodiny odsouhlasila smlouvu a vyšla vstříc i zdravotní prohlídce, která nebyla dnes dokončena, tak Michael zůstává ve Slavii,“ napsal však krátce po půlnoci slávistický šéf Tvrdík na Twitter.

Ngadeu mohl vyměnit nadějné vyhlídky na titul v české lize a evropské poháry za boj o záchranu v Premier League. 

Fulham má nejhorší obranu z celé soutěže, ve 24 zápasech inkasoval 53 branek a na příčky zaručující záchranu ztrácí šest bodů.

Místo slávistického stopera ale v průběhu posledního dne přestupů přivedl na hostování norského obránce Havarda Nordtveita, který dřív na ostrovech působil v Arsenalu či West Hamu.

Michael Ngadeu ze Slavie nemůže uvěřit tomu, že neproměnil svou šanci.
Michael Ngadeu skočil radostí na záda Josefa Hušbauera.

Fulham, který vede známý italský kouč Claudio Ranieri, v zimě posílil také o ofenzivní fotbalisty Ryana Babela a Lazara Markoviče. Z boje o Ngadeua na poslední chvíli vycouval.

Přitom během posledních dnů poslal do Prahy minimálně dvě nabídky. Tu první - nevyhovující - Slavia smetla. Když Fulham přitlačil, český klub dovolil Ngadeuovi odcestovat k jednáním.

Kamerunský reprezentant je ve Slavii od léta 2016, kdy přišel z rumunského Botosani a místo v základní sestavě dlouho neměl. 

Pro trenéry Dušana Uhrina mladšího i jeho nástupce Jaroslava Šilhavého byl spíš záložníkem, až pod Jindřichem Trpišovským začal nastupovat pravidelně uprostřed obrany.

Ve Slavii v aktuální sezoně patří k nejlepším a nejstabilnějším hráčům.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč