130 let

Fotbalista New Yorku Red Bulls Tim Cahill (vlevo) a Jermaine Taylor z Houstonu Dynamo | foto: ČTK

VIDEO: Osm vteřin. Cahill dal nejrychlejší gól v historii zámořské MLS

Sport
  •   12:05
HOUSTON (USA) - Australský fotbalista Tim Cahill z New Yorku se v nedělním utkání MLS v Houstonu postaral se o nejrychlejší gól v historii zámořské soutěže. Třiatřicetiletý útočník se trefil už po osmi vteřinách a pomohl Red Bulls k výhře 3:0.

Dosavadní deset let staré maximum Dwayna de Rosaria vylepšil bývalý hráč Milwallu a Evertonu o tři sekundy. "Určitě na takovou trefu nezapomenu," citovala agentura AP Cahilla, který má s New Yorkem na dosah postup do play off z prvního místa Východní konference. Zápas před koncem základní části mají Red Bulls v čele tabulky náskok jednoho bodu před Kansasem, který má stejně jako New York jistou účast v play off.

zdroj: www.youtube.com

Naopak v Západní konferenci promarnili šanci na posun na první pozici hráči Los Angeles Galaxy, bezbranková remíza se San Jose jim však alespoň stačila k postupu do vyřazovacích bojů. "Jsme sice v play off, ale chtěli jsme víc. Myslím, že jsme promarnili velkou šanci," řekl útočník Landon Donovan. Galaxy patří kolo před koncem třetí příčka s bodovou ztrátou za druhým Realem Salt Lake a dvoubodovým odstupem na vedoucí Portland.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz