Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Osmifinále Ligy mistrů: Na Barcu narazí Kadlec

Sport

  12:27aktualizováno  13:06
NYON - Český fotbalový reprezentant Michal Kadlec si v dresu Leverkusenu poměří v osmifinále Ligy mistrů síly s Barcelonou. Chelsea s brankářem Petrem Čechem narazí na Neapol a reprezentační kapitán Tomáš Rosický se s Arsenalem představí v duelu proti sedminásobnému vítězi soutěže AC Milán.

Leverkusen - Villarreal (radost Kadlece). foto: Reuters

Slavného soupeře dostal také CSKA Moskva, který se utká s Realem Madrid. Zda u toho bude i český útočník Tomáš Necid, však ještě není jisté, protože v zimě teprve zahájí přípravu po zlomenině nohy. Právě pro něj by to však byl hodně prestižní souboj, protože právě Real o něj v minulosti údajně usiloval.

Basilej, do jejíhož kádru patří i Radoslav Kováč, pak narazí na německého giganta Bayern Mnichov. Další dvojice tvoří Lyon - APOEL Nikósie, Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon a Marseille - Inter Milán.

Pro Kadlece půjde o další měření sil se španělským fotbalem, poté co v tomto roce už dvakrát nastoupil za českou reprezentaci proti španělskému národnímu týmu. Nyní se navíc bude moci poměřit i s nejlepším útočníkem současnosti Lionelem Messim.

Na prestižní souboj se může těšit i Rosický s Arsenalem. AC Milán má londýnskému celku co vracet, jelikož ho právě Arsenal vyřadil ve stejné fázi soutěže v sezoně 2007/08. Tehdy u toho Rosický chyběl, jelikož to bylo krátce po jeho zranění, jehož léčba se protáhla na rok a půl.

Čech: Italská Neapol je nebezpečný soupeř

Shodou okolností pak Chelsea dostala Neapol, o jejíhož útočníka Edinsona Cavaniho údajně velmi stojí a je připravená za něj zaplatit 50 milionů eur. Podle brankáře Čecha je Neapol nebezpečný soupeř, který svou sílu ukázal už v základní skupině v soubojích se současným lídrem anglické ligy Manchesterem City.

"Neapoli se momentálně daří. Měli poměrně těžkou skupinu a dokázali z ní postoupit na úkor Manchesteru City. Hlavně doma jsou silní, na stadionu Sao Paulo je hodně bouřlivá atmosféra. Fanoušci je poženou, takže hlavně tam to nebude nic lehkého," předpokládá Čech.

Zároveň ale upozorňuje, že Chelsea musí postoupit přes jakéhokoli soupeře. "V Lize mistrů máme ty nejvyšší ambice a je jedno, jestli narazíme na silný tým už teď nebo až třeba v semifinále, pokud tam postoupíme. Od osmifinále už nejde moc vybírat. Každý tým, který postoupil, má kvalitu," dodal.

Osmifinále je rozděleno do čtyř dnů. První zápasy se hrají 14., 15., 21. a 22. února, odvety pak 6., 7., 13. a 14. března. Závěrečná část soutěže bude rozlosována 16. března. Finále je na programu 19. května v mnichovské Allianz Areně.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Lyon - APOEL Nikósie, Neapol - Chelsea (za Che. Petr Čech), AC Milán - Arsenal (za Ars. Tomáš Rosický), Basilej - Bayern Mnichov (za Bas. Radoslav Kováč), Leverkusen - FC Barcelona (za Lev. Michal Kadlec), CSKA Moskva - Real Madrid (za Mosk. Tomáš Necid), Petrohrad - Benfica Lisabon, Marseille - Inter Milán.

První zápasy: 14., 15., 21., 22.února. Odvety: 6., 7., 13., 14.března.

Autoři: ,