Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ostrava po změně trenéra selhala v Olomouci

Sport

  20:22
OLOMOUC - Fotbalistům Baníku Ostrava nepomohla ani nečekaně rychlá výměna trenéra. I pod novým koučem Pavlem Malurou, který už po úvodním kole vystřídal Karola Marka, se Baníku nedařilo a v utkání 2. kola podlehl Olomouci 0:3. Dvěma góly se na výhře Sigmy podílel záložník Rossi, který tak oslavil stý start v lize. Ostrava už šest ligových zápasů nevyhrála.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava. foto: ČTK

Sigma začala ve stejné sestavě jako v prvním duelu na Dukle, jen na lavičce tak zůstal Marek Heinz, kterému již skončil disciplinární trest z Maďarska.

Nový kouč Baníku Pavel Malura postavil do základní jedenáctky zkušeného Marka a mladého Tomanicu.

První branka na sebe nedala dlouho čekat. V 9. minutě fauloval nesmyslně Adámik bývalého ostravského hráče Varadiho v pokutovém území a sudí Mikel po konzultaci s asistentem nařídil pokutový kop, který bez potíží proměnil Brazilec Rossi.

Ve 13. minutě pronikl do velkého vápna Hořava a z ostrého úhlu prověřil Krbečka. Hanáci natrvalo přitlačili Baník na jeho polovinu a přišly další šance. Po Petrově centru jen těsně nedosáhl na míč Schulmeister a Varadiho tečovanou hlavičku vyškrábl Krbeček na roh.

Chyby se dopustil i brankář Krbeček
Ostrava zahrozila až ve 34. minutě, kdy Lukešův přímý kop na poslední chvíli vyrazil na roh Drobisz a z něj jen těsně vedle tyče hlavičkoval Adámik.

Domácí si další možnost připravili těsně před pauzou. Janotkův průnik a lehký centr v obležení tří olomouckých odhlavičkoval na roh Adámik. Z následného rohu pak našel Vepřek hlavu Rossiho a bylo to 2:0.

V druhé půli udělal brankář Baníku Krbeček velkou chybu v rozehrávce, na poslední chvíli jí však napravil a zabránil Schulmeisterovi ve vstřelení třetí branky.

Hosty potkala i smůla. Kapitán Lukeš musel po hodině hry kvůli zranění střídat. O chvíli později se na hřišti objevil i olomoucký navrátilec Heinz.

Křišťálová lupa 2011

Kvalita hry během druhého poločasu postupně upadala, přesto Sigma skórovala potřetí. V 81. minutě ještě gól kapitána Kučery nebyl uznán pro ofsajd.

Nakonec se domácí ale přeci jen dočkali. Hořava se nadechl ke svému pověstnému sólu a parádní ranou zvýšil na konečných 3:0.

Fotbalová Gambrinus liga - 2. kolo:

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 3:0 (2:0) Branky: 9. z pen. a 44. Rossi, 82. Hořava. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Hořava - Dreksa, Řezník. Diváci: 5379.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (2:0) Branky: 2. Gebre Selassie, 38. Rabušic - 64. Pospěch z pen. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Handlíř. ŽK: Vácha, Nezmar - Petrák, Trubila. Diváci: 7967.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1) Branky: 49. Wágner, 62. Tarczal - 25. Bartl. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Filípek. ŽK: Procházka (Žižkov). Diváci: 3272.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...