130 let
Sigma Olomouc - Baník Ostrava.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava. | foto: ČTK

Ostrava po změně trenéra selhala v Olomouci

Sport
  •   20:22
OLOMOUC - Fotbalistům Baníku Ostrava nepomohla ani nečekaně rychlá výměna trenéra. I pod novým koučem Pavlem Malurou, který už po úvodním kole vystřídal Karola Marka, se Baníku nedařilo a v utkání 2. kola podlehl Olomouci 0:3. Dvěma góly se na výhře Sigmy podílel záložník Rossi, který tak oslavil stý start v lize. Ostrava už šest ligových zápasů nevyhrála.

Sigma začala ve stejné sestavě jako v prvním duelu na Dukle, jen na lavičce tak zůstal Marek Heinz, kterému již skončil disciplinární trest z Maďarska.

Nový kouč Baníku Pavel Malura postavil do základní jedenáctky zkušeného Marka a mladého Tomanicu.

První branka na sebe nedala dlouho čekat. V 9. minutě fauloval nesmyslně Adámik bývalého ostravského hráče Varadiho v pokutovém území a sudí Mikel po konzultaci s asistentem nařídil pokutový kop, který bez potíží proměnil Brazilec Rossi.

Ve 13. minutě pronikl do velkého vápna Hořava a z ostrého úhlu prověřil Krbečka. Hanáci natrvalo přitlačili Baník na jeho polovinu a přišly další šance. Po Petrově centru jen těsně nedosáhl na míč Schulmeister a Varadiho tečovanou hlavičku vyškrábl Krbeček na roh.

Chyby se dopustil i brankář Krbeček
Ostrava zahrozila až ve 34. minutě, kdy Lukešův přímý kop na poslední chvíli vyrazil na roh Drobisz a z něj jen těsně vedle tyče hlavičkoval Adámik.

Domácí si další možnost připravili těsně před pauzou. Janotkův průnik a lehký centr v obležení tří olomouckých odhlavičkoval na roh Adámik. Z následného rohu pak našel Vepřek hlavu Rossiho a bylo to 2:0.

V druhé půli udělal brankář Baníku Krbeček velkou chybu v rozehrávce, na poslední chvíli jí však napravil a zabránil Schulmeisterovi ve vstřelení třetí branky.

Hosty potkala i smůla. Kapitán Lukeš musel po hodině hry kvůli zranění střídat. O chvíli později se na hřišti objevil i olomoucký navrátilec Heinz.

Křišťálová lupa 2011

Kvalita hry během druhého poločasu postupně upadala, přesto Sigma skórovala potřetí. V 81. minutě ještě gól kapitána Kučery nebyl uznán pro ofsajd.

Nakonec se domácí ale přeci jen dočkali. Hořava se nadechl ke svému pověstnému sólu a parádní ranou zvýšil na konečných 3:0.

Fotbalová Gambrinus liga - 2. kolo:

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 3:0 (2:0) Branky: 9. z pen. a 44. Rossi, 82. Hořava. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Hořava - Dreksa, Řezník. Diváci: 5379.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (2:0) Branky: 2. Gebre Selassie, 38. Rabušic - 64. Pospěch z pen. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Handlíř. ŽK: Vácha, Nezmar - Petrák, Trubila. Diváci: 7967.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1) Branky: 49. Wágner, 62. Tarczal - 25. Bartl. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Filípek. ŽK: Procházka (Žižkov). Diváci: 3272.

Autor: ČTK