130 let

Tomáš Marek z FC Baník Ostrava (vlevo) a Daniel Huňa z FK Marila Příbram. | foto: ČTK

Ostravské trápení ukončil Bolf

Sport
  •   16:49
OSTRAVA - Ostravští fotbalisté zdolali v sedmém kole nejvyšší soutěže podle předpokladů Příbram 2:0, ale téměř sedmdesát minut to z jejich strany bylo trápení. Ukončil ho až Bolf, který se v 68. minutě trefil hlavou po Otepkově rohu. Vítězství Baníku pak v nastaveném čase pojistil vlastním gólem příbramský stoper Nohýnek.

Herní půst Baníku pokračoval i proti nováčkovi. Vyjma územní převahy se favorit na nic podstatného nezmohl a naopak už ve čtvrté minutě nejmenší ostravské návštěvě za poslední dva roky zatrnulo, když Huňa přesprintoval Řezníka. Dostal se však moc blízko před Vaška a nestačil ho přelobovat.

Baník pak bez efektu dobýval příbramské teritorium. Kanonýr Svěrkoš opět zůstal odříznut od finálních pasů ze zálohy, jenže středová řada domácích nefungovala ani na stranách a příbramský gólman Krbeček tak čelil vesměs jen náhodným hrozbám.

Poprvé mu jeden ze spoluhráčů nechtíc zavařil v šesté minutě, ale zblokovanou ránu Zehera vytlačil Krbeček nad břevno. Když to domácím nešlo kombinací, zkoušeli centry: Svěrkoš dvakrát nabil Mičolovi, ale poprvé jeho hlavičce scházela razance a přesnému zásahu zase naopak předcházelo ofsajdové postavení. Chaosu v příbramském vápně následně nevyužil Řezník, který neprostřelil houštinu hráčů.

Start do druhé půle mohl Ostravě dokonale znechutit Borek, ale ve vyložené příležitosti se po Klesově centru ukvapil a z malého vápna hlavou přestřelil.

Až pak se dostavil intenzivnější tlak domácích. Večeřův celek přece jen zpřesnil kombinaci a dovedlo ho to k šancím: Krbeček musel v 57. minutě zlikvidovat ránu Tchuře, o sedm minut později ho protáhl Střihavka a vyražený míč Marek poslal vedle opuštěné branky. Z útrap nakonec domácí vysvobodil Bolf, který se při Otepkově rohu úkrokem dozadu zbavil strážce a hlavou poslal míč do sítě.

Z Baníku spadla křeč, ale výkon se moc nezlepšil. Gól si snad zasloužila jedině akce Střihavky se Svěrkošem, který osm minut před koncem parádním volejem označkoval břevno. Definitivní pojistky se domácí dočkali až v nastavení. To když Střihavkův centr místo odkopu stoper Nohýnek kuriózně napálil do vlastní sítě.

Výsledek:

Baník Ostrava - Marila Příbram 2:0 (0:0)

Branky: 68. Bolf, 90+1. Nohýnek vlastní. Rozhodčí: Jílek - Kubáň, Vysloužil. ŽK: Tchuř - Pleško, Tomašák, Nechvátal. Diváci: 3823.

Autor: ČTK