Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ostře sledované derby dvou 'Bohemek' kvalitu ani branky nepřineslo

Sport

  19:00
PRAHA - Mnohem více se dělo kolem dnešního pikantního derby dvou celků s názvem Bohemians, než potom předvedly na hřišti. Týmy se rozešly smírně 0:0, stejně jako Kladno a České Budějovice. Jablonec přehrál Mladou Boleslav 1:0 a vrátil se do čela ligy.

Klokan. foto: ČTK

Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0

 Rozhodčí: Damková - Drastik, Szarowski. ŽK: Žižka - Holub. Diváci: 2812.

Fotbalisté Českých Budějovic hráli v utkání 10. kola s Kladnem bez branek a protáhli své čekání na vítězství na osm zápasů. Pozice trenéra Pavla Tobiáše je ve velkém ohrožení. Českobudějovický kouč nepřestal ani proti Kladnu s rotací sestavy. Největší překvapení přichystal na pravé straně obrany, kde nastoupil záložník Doležal, který na kraji defenzivy hrával naposledy pod trenérem Strakou v Teplicích.

Utkání připravilo i jednu nepříjemnou situaci, čtěte: Kladenský fotbalista Beneš půl minuty nedýchal. Je v nemocnici

České Budějovice jen remizovaly 0:0 s Kladnem, nevyhrály osmý zápas po sobě, ale jejich kouč Pavel Tobiáš se úvahami o případném odvolání nezabývá. "Bojím se o pozici Dynama, která je dnešním výsledkem ohrožena.

Tři body se bez jakýchkoli diskuzí měly uhrát, je to chyba. Ztratili jsme dva veledůležité body. Co se týče mojí pozice, nebudu používat silná slova," uvedl trenér na tiskové konferenci.

Bohemians Praha - Bohemians 1905 0:0

 Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Lhoták. ŽK: Turtenwald, Horáček, Fenyk, Lencevič - Hrdlička.
Diváci: 4414.

První ligový souboj dvou týmů, soupeřících o jméno Bohemians, skončil bez vítěze. Na Strahově, kde hraje domácí zápasy střížkovský klub, se diváci branky nedočkali.

Hrálo se v poměrně napjaté atmosféře, kterou ještě umocnily dohady kolem zvýšených cen vstupenek. Přestože Bohemians Praha byli doma, v hledišti to tak nevypadalo. Hosté z Vršovic, kteří museli nastoupit v netradičních žlutých dresech, měli mnohem větší podporu fanoušků, z nichž většina přišla solidárně také ve žlutém. A když měli míč pod kontrolou domácí fotbalisté, tak se ze sektoru hostí ozýval hlasitý pískot.

Zatímco hosté přijeli s kompletní sestavou, domácí kouč musel oželet potrestaného střelce týmu Kincla, zraněné Macha a Dittricha a také Heidenreicha, který je na MS hráčů do 20 let. Poprvé však nastoupil Jeslínek, který přišel na hostování ze Sparty.

Nervozita z hlediště jakoby se přenesla i na trávník. hráči obou týmů hráli hodně nepřesně. Nedokázali kombinovat, takže hře chyběl spád i rušné okamžiky před brankami. Celky se zaslouženě rozešly bez gólů.

Jablonec - Ml. Boleslav 1:0 (1:0)

 Branka: 39. Haurdič.
Rozhodčí: Kocourek - Hosjík, Kovařík. ŽK: Jablonský, Vukovič - Kúdela, Procházka, Kulič, Rolko, Opiela.
Diváci: 4563.

Jablonečtí fotbalisté nechali Teplice v čele ligové tabulky jen jeden den. V dnešním utkání 10. kola porazili Mladou Boleslav 1:0 gólem bosenského záložníka Haurdiče a znovu vedou o bod před svým severočeským konkurentem.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...