Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ostuda, ostuda, ostuda

Sport

  0:46
OSTRAVA - V Ostravě se teď sice hodně mluví o novém stadionu, ale kdo na něm vlastně bude hrát? Budeme stavět nový stadion jenom proto, abychom se dívali, jak nás poráží Střížkov a příští týden možná i ten beznadějně poslední Zlín? A to včetně útočníka Žůrka, který byl pro svou rychlost na Bazalech tak oblíben, až mu nikdo neřekl jinak než Forest?

Aleš Neuwirth z Ostravy a Jan Blažek z Liberce (vpravo). foto: ČTK

I když byl rychlík Žůrek odejit do Zlína, nakonec dával víc gólů než celý současný Baník. Co vlastně teď? Večeřa ven? No, už to tak vypadá. Opět jsme nedali ani gól. Kdo má tuhle větu neustále psát pořád znovu?

Minulé domácí kolo mohli diváci do ochozů zdarma a viděli strašlivé 1:4 od Plzně. Jak chcete přilákat lidi na Bazaly v sobotu? Teď bych nechtěl být v kůži nějakého baníkovského managera. Pochybuji, že by i stovka na ruku pro každého diváka mohla stačit a diváky do hlediště dostat. Navíc ve středu k nám přijede Slovácko, aby s námi sehrálo odvetu českomoravského poháru.

Ostravská policie již oznámila, že bere utkání jako rizikové. Moc tomu nerozumím. Jaké riziko? Snad že by sami fanoušci Baníku na sobě páchali rituální japonské harakiri. Potupnou prohrou v Praze se Střížkovem 1:0 jsme přišli o zbytky cti, a v této situaci ví každý samuraj přesně, co se sebou dělat. Proto je tady snad ta policie. Aby rituálnímu šílenství nějak zabránila. I když nevíme jak. Nevíme to stejně, jako nevíme, jak dát jediný gól. Baníčku, jsme tak hluboko dole, že tak hluboko ještě nikdy nefáral ani žádný ostravsko karvinský havíř. A to že už je co říct.

Jan Král (41) Modrobílý bezvěrec. Nikdy by totiž nevěřil tomu, že Baník prohraje se Střížkovem. A ono se to stalo. Zbývá teď jen věřit, že prohrát už můžeme s opravdu každým.

Autoři:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...