Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ostuda. Pohřeb našeho fotbalu. Italská média spílají Laziu za debakl se Spartou

Sport

  9:30
ŘÍM - Fotbalisté Lazia Řím podle médií podali v odvetě osmifinále EL se Spartou ostudný výkon a přispěli k nejhoršímu vystoupení italských klubů v pohárech za posledních 15 let. Deník Corriere dello Sport dokonce po prohře 0:3 ohodnotil výkon všech hráčů i trenéra Stefana Pioliho známkou nula.

Lazio Řím vs. AC Sparta Praha, Zahustel proti Keitovi. foto: ČTK/AP

Životní zápas? Asi jo, usmíval se nečekaný hrdina Juliš. Teď si přeje Liverpool

„Ostuda na Olympijském stadionu, Itálie se loučí s Evropou,“ uvedl v titulku deník Gazzetta dello Sport, který také připomněl, že po vyřazení Juventusu v osmifinále Ligy mistrů nebude mít Serie A poprvé od ročníku 2000/2001 zástupce ve čtvrtfinále evropských pohárů.

Servítky si nebral ani list La Repubblica, který před týdnem po remíze 1:1 v Praze psal, že Lazio je jednou nohou ve čtvrtfinále.

„Zostuzeno Spartou, Lazio konečně dotáhlo sebezničení do konce,“ připomněl spory vedení klubu s fanoušky.

„Zatímco AS Řím a Juventus se rozloučily s Ligou mistrů důstojně, Lazio končí s ostudou. Jako bychom úplně zapomněli to, v čem jsme kdysi vynikali - umění bránit. Byl to pohřeb italského fotbalu,“ dodal.

Lazio Řím vs. AC Sparta Praha, Zahustel proti Keitovi.
Lazio Řím vs. AC Sparta Praha (Parolo bojuje o míč s Frýdkem).

Deník Corriere dello Sport pro změnu ohodnotil výkon všech hráčů Lazia, kteří zasáhli do zápasu, nulou. Nejnižší známku dostal také trenér Pioli.

„Nikoho nešlo šetřit, všichni zasloužili nulu. Především Hoedt s Biševacem hráli katastrofálně,“ napsal deník na adresu stoperů Lazia.

V mírnějším tónu psal server Tuttosport: „Lazio má za sebou smolný večer jak z nočních můr. Julišův třetí gól před přestávkou zatloukl poslední hřebík do rakve, protože po puaze už domácí neměli síly bojovat. Lazio mohlo být posledním italským zástupcem v pohárech, místo toho ho ze hřiště i Evropské ligy vyprovodil pískot fanoušků.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!