Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Osud někdejšího českého supertalentu: Papadopulos míří do druhé ruské ligy

Sport

  17:52
SOČI - Fotbalový útočník Michal Papadopulos opouští nizozemský Heerenveen a přestoupil do druholigového ruského Soči, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. V novém angažmá se stane spoluhráčem brankáře Marka Čecha. Ve středu o tom informoval Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která Papadopulose zastupuje.

Michal Papadopulos (vpravo) foto: Reuters

"Klub má vzhledem k přípravě olympiády ve městě velké ambice," uvedl Zíka. V Soči podle něj může vyrůst v dohledné době ekonomicky velmi silný klub, který by se nemusel ztratit ani mezi ruskou elitou.

Pětadvacetiletý ostravský odchovanec Papadopulos v této sezoně v Heerenveenu dostával málo šancí. V nizozemské lize nastoupil jen čtyřikrát, přestože se mu v minulém ročníku po přestupu z Mladé Boleslavi výrazně dařilo. V nejvyšší soutěži vstřelil sedm branek, dvě přidal i v Evropské lize.

V Soči si Papadopulos vyzkouší už páté zahraniční angažmá. Jako talentovaný junior strávil rok v rezervním týmu Arsenalu, pak působil v bundeslize v Leverkusenu a Chotěbuzi, odkud před třemi lety odešel do Mladé Boleslavi. Po roce pak zamířil do Heerenveenu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...