Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Otazníky kolem budoucnosti Schicka. Podle Nagelsmanna si ho Lipsko nemůže dovolit koupit natrvalo

Patrik Schick po brance do sítě Bayeru Leverkusen. foto: ČTK

Lipsko - Trenér fotbalistů Lipska Julian Nagelsmann zpochybnil setrvání útočníka Patrika Schicka v týmu. Podle kouče si německý klub nemůže dovolit českého reprezentanta vykoupit z AS Řím za dohodnutých podmínek.
  12:25

Lipsko získalo Schicka na roční hostování s opcí, která činí 29 milionů eur (asi 775 milionů korun). Čtyřiadvacetiletý útočník v 18 bundesligových zápasech za třetí mužstvo tabulky vstřelil devět gólů a za své výkony si vysloužil chválu. Přesto Schickova budoucnost zůstává nejistá.

„I když se nám podaří skončit na místech zajišťujících účast v Lize mistrů, tak si nemyslím, že můžeme Schicka získat nastálo,“ řekl Nagelsmann v rozhovoru pro list SportBild.

Patrik Schick po brance do sítě Bayeru Leverkusen.
Patrik Schick přijímá gratulace po gólu do sítě Herthy.

„Nemůžeme plýtvat zdroji. Máme striktní plán a rozpočet, který musíme respektovat. Pokud hráče neprodáme a nezískáme tím finance, jsou nové nákupy nepravděpodobné,“ uvedl dvaatřicetiletý kouč.

Lipsko by podle italských médií koupilo Schicka v případě, že by římský klub cenu za bývalého hráče Sparty, Bohemians 1905 a Sampdorie Janov snížil na 20 milionů eur (asi 535 milionů korun).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!