130 let

Patrik Schick po brance do sítě Bayeru Leverkusen. | foto: ČTK

Otazníky kolem budoucnosti Schicka. Podle Nagelsmanna si ho Lipsko nemůže dovolit koupit natrvalo

Sport
  •   12:25
Lipsko - Trenér fotbalistů Lipska Julian Nagelsmann zpochybnil setrvání útočníka Patrika Schicka v týmu. Podle kouče si německý klub nemůže dovolit českého reprezentanta vykoupit z AS Řím za dohodnutých podmínek.

Lipsko získalo Schicka na roční hostování s opcí, která činí 29 milionů eur (asi 775 milionů korun). Čtyřiadvacetiletý útočník v 18 bundesligových zápasech za třetí mužstvo tabulky vstřelil devět gólů a za své výkony si vysloužil chválu. Přesto Schickova budoucnost zůstává nejistá.

„I když se nám podaří skončit na místech zajišťujících účast v Lize mistrů, tak si nemyslím, že můžeme Schicka získat nastálo,“ řekl Nagelsmann v rozhovoru pro list SportBild.

Patrik Schick po brance do sítě Bayeru Leverkusen.
Patrik Schick přijímá gratulace po gólu do sítě Herthy.

„Nemůžeme plýtvat zdroji. Máme striktní plán a rozpočet, který musíme respektovat. Pokud hráče neprodáme a nezískáme tím finance, jsou nové nákupy nepravděpodobné,“ uvedl dvaatřicetiletý kouč.

Lipsko by podle italských médií koupilo Schicka v případě, že by římský klub cenu za bývalého hráče Sparty, Bohemians 1905 a Sampdorie Janov snížil na 20 milionů eur (asi 535 milionů korun).

Autor: ČTK