Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Paličák Wenger proti všem: Wilshera na ME jedenadvacítek nepustím

Sport

  14:40
PRAHA - Anglická fotbalová reprezentace do 21 let se nejspíš bude muset na mistrovství Evropy v Dánsku, kde bude příští rok jedním ze soupeřů Česka v základní skupině, obejít bez Jacka Wilshera. Trenér Arsenalu Arséne Wenger totiž nechce talentovaného záložníka na turnaj pustit.

Arséne Wenger a Jack Wilshere. foto: Reprofoto

"Fotbalová asociace může rozhodnout jen to, jestli bude v áčku, nebo v jednadvacítce," citoval Wengera deník Independent. "Nikdy jsem neviděl, že by fotbalista, který se vrátí z prvního týmu do jednadvacítky, hrál dobře. Něco takového je vždycky špatné rozhodnutí," dodal na adresu Wilshera, který má na kontě jeden start za první tým Anglie.

Rok 2010 v obrazech

Podle francouzského kouče o Wilsherově účasti na šampionátu rozhodne počet zápasů, které osmnáctiletý záložník v sezoně odehraje. "On sám chce hrát, to je dobře. Ale jestli bude do léta pravidelně nastupovat v prvním týmu, pak na mistrovství nepojede," uvedl Wenger.

"V osmnácti letech chodí do soubojů na 200 procent. Musíme být zodpovědní, takže pokud odehraje 40 zápasů, musí v létě odpočívat," dodal. V dosavadním průběhu sezony Wilshere odehrál 21 zápasů a dal dva góly. Wenger se do konfliktu kvůli nominaci jeho hráčů do anglické jednadvacítky dostal už v minulosti.

Loni se nepohodl s trenérem Stuartem Pearcem kvůli nominaci Theo Walcotta, který tehdy hrál i za první tým Albionu a následně mu sezonu zmařila řada zranění. Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let se koná od 11. do 25. června. Český výběr kromě obhájců stříbra z Anglie narazí ve skupině B na Španělsko a Ukrajinu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!