Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Panenka a Vízek budou ve středu fandit v Havlíčkově Brodě zdravotně postiženým

Sport

  14:00
PRAHA - Už 11. ročník fotbalového turnaje zdravotně postižených SENI cup 2016 se bude hrát ve středu dopoledne 25. května v Havlíčkově Brodu na hřišti místního Slovanu. O vítězství v turnaji bude bojovat 16 týmů z domovů sociální péče v celé republice a v rolích patronů se tentokrát představí fotbaloví internacionálové Panenka a Vízek.

Ladislav Vízek bude stejně jako Antonín Panenka patronem celé akce. foto: MAFRA

Berbra se bojí všichni, je tu zase atmosféra strachu, odpovídá na žalobu Vízek

Oba si přivezou i kopačky a po skončení celodenního turnaje nastoupí v exhibičním zápase. Ladislav Vízek přijede na SENI cup v roli patrona narozdíl od Panenky poprvé.

„Postižení měli v životě velkou smůlu, tak beru jako určitou povinnost přijet sem a podpořit je. Navíc už taky vím, co je to bezmoc - jsem teď po operaci žlučníku a celej rozhašenej, takže věřím, že tu naopak načerpám optimismus,“ uvedl Vízek.

Antonínovi Panenkovi zase letos připomínají jeho slavnou penaltu ve vítězném finále v Bělehradě na ME o něco častěji, protože od její exekuce uplynulo už neuvěřitelných 40 let!

„Lidé se mě na ni ptají po celu tu dlouhou dobu, ale ještě mě neomrzelo o ní mluvit,“ usmívá se letos již 68letá fotbalová legenda.

Zleva: Josef Masopust, Ladislav Vízek, Antonín Panenka.
Ladislav Vízek.

Finálový zápas přijde na řadu krátce po poledni a pro vítěze jsou přichystány zajímavé ceny – například návštěva studií České televize, jejíž štáb přijede z turnaje točit reportáž, nebo návštěva hráčů na stadionu Boheminas Praha 1905 a další.

Během turnaje zahrají skupiny Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice a AJETO z pražského DOZP Sulická, účastníkům zahraje také Martin Maxa.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...