Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Připravte trenýrky XXL, vzkázal Horváth. Zahraje si třetí ligu za Domažlice

Sport

  14:02
PLZEŇ/PRAHA - Ve Viktorii Plzeň po zranění zatím nenastupuje, a tak se fotbalista Pavel Horváth rozhodl udržovat v zápasovém rytmu jinak. Dvě utkání odehrál za juniorku a v úterý naskočí za třetiligové Domažlice, které jsou plzeňskou farmou.

Pavel Horváth. foto: MAFRA - Ladislav Němec

„V pondělí přijedu na trénink. Připravte trenýrky XXL,“ citovaly Domažlice na svých internetových stránkách textovou zprávu od Horvátha.

Domažlice hrají ČFL, tedy třetí ligu. V úterý je čeká dohrávka odloženého zápasu 6. kola proti Zápám. A k posunu na druhé místo jim má pomoci i Horváth, dlouholetý plzeňský kapitán a bývalý reprezentant.

„Pavel Horváth v rámci rekonvalescence nastoupil dvakrát za juniorku a teď jsme se po vzájemné dohodě rozhodli, že odehraje i zápas ČFL,“ uvedl plzeňský tiskový mluvčí Pavel Pillár. „V tuhle chvíli se jedná jen o úterní zápas v Zápech. Následně se všechny strany dohodnou na dalším postupu.“

Miroslav Koubek (vlevo) na tiskové konferenci 12. srpna v Plzni. Vpravo je...
Souboj! Filipe Teixeira vs. Pavel Horváth.
Straknice před plzeňskou do brankou. Roli obranáře plní Pavel Horváth.
Co vymyslí Pavel Horváth?

Souboj Zápy - Domažlice je na programu ve sváteční úterý od 14 hodin.

Ligové týmy mají v nižších soutěžích své farmy, kam posílají rozehrát hráče po zranění, fotbalisty bez zápasového vytížení či nezkušené mladíky.

Devětatřicetiletý Horváth, jenž ve Viktorii Plzeň plní i roli asistenta trenéra, nastoupil v tomto ligovém ročníku ke dvěma zápasům. V Příbrami (2:2) odehrál celých devadesát minut, s Brnem (3:2) naskočil na posledních osm minut.

Víc zkušenému záložníkovi nedovolilo zranění nohy, které jej trápilo několik týdnů. Prvním zápasem po uzdravení pro něj bylo na konci září utkání juniorské ligy proti Příbrami (0:1).

Tehdy po utkání řekl: „Prohráli jsme, takže spokojený nejsem. Ale noha vydržela... Nějaké nedostatky tam byly, ale jsem rád, že jsem si zahrál.“

V úterý si Horváth vyzkouší další soutěž. Jak se mu povede ve třetí lize?

Autor: