130 let
Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | foto: Profimedia.cz

Nedvědovi opět hrozí trest kvůli nesrovnalostem v Juventusu

Sport
  •   12:41
Pavlu Nedvědovi znovu hrozí osmiměsíční zákaz činnosti ve fotbale za roli v aféře s falšováním účetnictví turínského Juventusu. Trest pro bývalého viceprezidenta klubu žádá vrchní žalobce italského fotbalového svazu (FIGC) v novém procesu s klubem.

Juventus byl z falšování účetnictví obviněn už loni a v listopadu kvůli tomu skončila kompletní správní rada klubu včetně dlouholetého předsedy Andrey Agnelliho nebo bývalého kapitána české reprezentace Nedvěda.

Držitel Zlatého míče za rok 2003 poté dostal osmiměsíční zákaz působení ve fotbale, odvolací soud Italského olympijského výboru jej však zrušil. O nový trest pro někdejšího záložníka a dalších šest činovníků nyní s odvoláním na nové důkazy žádá vrchní žalobce FIGC Giuseppe Chiné.

Juventus původně kvůli aféře přišel v tabulce o 15 bodů, také tento trest však odvolací soud zrušil. Chiné nyní pro klub požaduje odečet 11 bodů, což by „Starou dámu“ tři kola před koncem italské ligy poslalo mimo pohárové příčky. Turínský celek je v tabulce druhý.

S odvoláním naopak neuspěli Agnelli a bývalý výkonný ředitel Maurizio Arrivabene, kteří obdrželi od sportovního tribunálu dvouletý zákaz činnosti. Odvolací soud olympijského výboru trest pro oba funkcionáře v dubnu potvrdil.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK