Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pešice povede reprezentaci i proti Kanadě. Pelta chce stále Vrbu

Sport

  14:48
PRAHA - Českou fotbalovou reprezentaci povede i v listopadovém přípravném utkání v Olomouci s Kanadou současný realizační tým v čele s trenérem Josefem Pešicem. Předseda FAČR Miroslav Pelta dnes výkonnému výboru sdělil, že má nadále zájem o jednoho konkrétního trenéra, kterým je podle všech indicií kouč Plzně Pavel Vrba, toho však vedení Viktorie odmítá uvolnit.

Josef Pešice foto: ČTK

Složením nového realizačního týmu se bude výkonný výbor zabývat nejdříve na dalším zasedání 3. prosince. "Trenér reprezentace nebylo jedním z hlavních témat zasedání. Na jeho konci pouze někteří členové projevili zvědavost, jak probíhají jednání ohledně volby trenéra. Pan předseda Pelta má nadále v hlavě jedno jediné jméno, za tím si jde. Nic jiného nebylo prezentováno," řekl na tiskové konferenci generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. "Pro utkání s Kanadou tak zůstává současný realizační tým," dodal s tím, že v nominaci by měl být i kompletní hráčský kádr se všemi oporami.

Pavel Vrba.

Pelta se podle všeho nevzdává myšlenky přivést k národnímu týmu Vrbu, který je momentálně nejúspěšnějším českým trenérem, když z Plzní během tří let získal dva tituly a dvakrát postoupil do Ligy mistrů. Vedení Viktorie v čele s členem výkonného výboru FAČR Tomášem Paclíkem však už deklarovalo, že Vrbu neuvolní a budou trvat na dodržení jeho smlouvy platné do léta 2015. Trenér Vrba by se tak musel sám domluvit s Plzní na rozvázání smlouvy.

"Pan Paclík dnes na zasedání výkonného výboru v tuto chvíli už nebyl. Výrazněji se to dnes neřešilo, protože Plzeň hraje velmi důležité utkání (Ligy mistrů s Bayernem Mnichov) a nechtěli jsme jitřit atmosféru," vysvětlil Řepka. Zatím není jasné, kdy bude nový trenér znám. "Rádi bychom určili nového trenéra nejpozději do 23. února, kdy je los kvalifikace o mistrovství Evropy," dodal Řepka.

Autoři: ,