Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pětihvězdičková Anglie a neškodní Češi, popsala krutou realitu britská média

Sport

  10:30
londýn - Pětihvězdičkový výkon anglických fotbalistů proti české reprezentaci v úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy dal podle britských médií definitivně zapomenout na předchozí léta promarněných talentů.

Raheem Sterling podruhé překonává Jiřího Pavlenku. foto: Reuters

Nejhorší prohra v historii? Je to kruté, ale hrál proti nám obrovsky kvalitní soupeř, říká Šilhavý

Vystoupení výběru trenéra Jaroslava Šilhavého, který v pátek ve Wembley utrpěl debakl 0:5, naopak deníky označily za neškodné a plné chyb volajících po potrestání.

„Euforii z výkonů na loňském mistrovství světa trochu kazil fakt, že Anglie vypadla v semifinále a nedokázala po 52 letech postoupit do finále,“ připomněl server BBC. 

„Když ale v pátek celé Wembley tleskalo výprasku 5:0, všem bylo jasné, že Rusko byl pouze začátek něčeho výjimečného pro Anglii i nastupující generaci hráčů,“ dodal.

„Léta promarněných anglických talentů jsou minulostí. Teď ale trenéra Southgatea i jeho mladý a skvělý tým čeká náročný úkol: udržet narůstající očekávání a naděje fanoušků v rozumných mezích,“ napsala BBC.

List The Sun zase ocenil, že zatímco na mistrovství světa se Southgate spoléhal na pevnou obranu, nyní vsadil na útok. „Hra se třemi stopery je minulostí. Trenér vidí budoucnost v nejlepším útoku světového fotbalu,“ uvedl.

Kyle Walker si kryje míč před Davidem Pavelkou.
Jakub Jankto odkopává míč před Jordanem Hendersonem

Právě útok totiž rozhodl o nejvyšší porážce českého týmu v samostatné historii. Raheem Sterling dal tři góly, Harry Kane se prosadil z penalty a skóre uzavřel vlastní gól Tomáše Kalase.

„Sterling byl nebránitelný,“ napsal The Sun. „Tři roky nedal za Anglii gól, ale Southgate s ním měl trpělivost a nyní sklízí zaslouženou odměnu,“ přidal server BBC.

Také hodnocení výkonu českého výběru odpovídalo v britských médiích výsledku. 

„Češi byli neškodným soupeřem, nebyli vůbec nebezpeční, chybami v obraně si koledovali o trest a ten také přišel. Anglie naopak hrála dynamicky a nekompromisně. Byla pro soupeře prostě příliš rychlá, příliš obratná a příliš dobrá,“ napsala BBC.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!