Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Čech vychytal za Arsenal první nulu v lize, skvělými zákroky zastavil Liverpool

Petr Čech

  23:04
LONDÝN - Brankář Petr Čech díky skvělým zákrokům vychytal první nulu ve fotbalové Premier League v dresu Arsenalu. V dohrávce 3. kola londýnský tým remizoval 0:0 doma s dosud stoprocentním Liverpoolem.

Petr Čech v zápase proti Liverpoolu. foto: Reuters

Čech předvedl své nejlepší zákroky v závěru prvního poločasu, v němž byl Liverpool lepší a domácí obraně hodně zatápěl. Ve 39. minutě předvedl český reprezentant vynikající reflex proti Bentekemu, jehož střelu ve vyložené šanci z malého vápna vyrazil na roh. O několik minut později se natáhl po umístěné střele Coutinha, kterou jemnou tečí konečky prstů dokázal vytlačit na tyč.

Konstrukce branky zachránila českého gólmana proti střele Coutinha už ve třetí minutě, kdy brazilský záložník napálil břevno. O pět minut později se radoval Arsenal, ale Ramseyho gól rozhodčí nejspíš mylně neuznali kvůli domnělému ofsajdu. 

Petr Čech zastavuje další útočný pokus Liverpoolu.

V druhém poločase převzal aktivitu domácí tým a Čech už tolik práce neměl. Naopak několik výborných zákroků musel předvést liverpoolský gólman Mignolet, jehož také při šanci Sáncheze zachránila tyč.

Liverpool neinkasoval ani ve třetím utkání sezony, nicméně ztratil první body a přišel o kontakt s posledním stoprocentním týmem Manchesterem City. Arsenal je se čtyřmi body devátý.

Čech potvrdil, že Liverpool patří k jeho nejoblíbenějším soupeřům, neinkasoval proti němu podvanácté v kariéře. Stejný počet nul vychytal už pouze proti Portsmouthu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...