Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Petrescu: Slavia má velkou šanci uspět i v Lize mistrů. Kolář byl fantastický, Souček vynikající

Dan Petrescu. foto: ČTK

PRAHA - Zklamaný, že se jeho týmu nepodařilo postoupit do Ligy mistrů, byl po dvou prohrách 0:1 se Slavií trenér fotbalistů Kluže a rumunská legenda Dan Petrescu. Přiznal však, že jeho tým narazil na velmi silný tým a především díky velmi dobrým výkonům Ondřeje Koláře a Tomáše Součka Slavia postoupila mezi evropskou elitu zaslouženě.
  23:45

Slávisté slaví postup do Ligy mistrů. Druhou účast v historii trefil Bořil

„Měli jsme proti sobě velmi těžkého soupeře, moc nám toho nedovolil. Chtěli jsme hrát podobně jako v Glasgově s Celtikem, ale až na tři náznaky šancí jsme si nic nevytvořili. Ve druhé půli jsme si bohužel nic nevypracovali,“ smutnil někdejší obránce Chelsea.

„Slavia měla fantastického brankáře Koláře a vynikajícího Součka. Je mi líto, že jsme se nedostali do Ligy mistrů, Slavia ale byla lepší,“ mrzelo Petreska.

„Kdybych mohl udělat něco jinak, vyměnil bych gólman Slavie, ten byl rozdílovým hráčem celého dvojzápasu,“ vysekl poklonu Ondřeji Kolářovi.

Milan Škoda ústřední postavou oslav Slavie.
Radost hráčů Slavie z vítězství a postupu do základní skupiny Ligy mistrů.

Po zápase v Praze přiznal, že ho nejvíce mrzí to, že Kluž doma inkasovala. A také to, že se musel obejít bez útočníka Tucudeana, záložníka Culia a obránce Vinicia. 

Slavia měla výhodu v tom, že na rozdíl od nás musela odehrát v předkolech jen dva zápasy, my jich hráli osm. Navíc Slavia byla zcela kompletní, nám v každé řadě chyběl náš nejlepší hráč,“ smutnil Petrescu.

„Hráči jsou teď zklamaní, ale věřím, že v Evropské lize ukážou svou sílu. A co se týče Slavie, ta má velkou šanci uspět i v Lize mistrů, mají silný tým, vynikajícího trenéra a přeju jim, aby uhráli co nejvíce bodů,“ popřál Petrescu Slavii.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!