Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Petrouš přežil, ale na změny ve Slavii dojde

Sport

  11:39
PRAHA - Vedení fotbalistů Slavie neplánuje v nejbližší době odvolat trenéra Michala Petrouše. Generální ředitel klubu Miroslav Platil v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že kouč červenobílých určitě přežil toto ligové kolo, v kterém Pražané v páteční předehrávce remizovali s Duklou bez branek.

Michal Petrouš. foto: ČTK

Petrouš se ocitl pod tlakem po sérii neúspěšných výsledků z posledních týdnů. Vedení klubu po nedávné porážce 0:3 v domácím poháru od divizního Převýšova avizovalo, že pokud slávisté prohrají v následném ligovém utkání v Jablonci, nastanou v realizačním týmu změny. Navzdory debaklu 0:4 i další bodové ztrátě s Duklou ale hlavní trenér u týmu zůstane.

"Tohle ligové kolo určitě přežil, v příštím týdnu určitě odvolaný nebude," řekl Platil. Ke změnám v realizačním týmu ale podle něj dojde. "Vlastně jsme byli rozhodnutí, ale protože jsme před Duklou měli strašně málo času na přípravu, jen jsme to celé posunuli. Změna tedy nastane stoprocentně. Pouze jsme se v tom teď utvrdili," podotkl Platil.

Možná povýší nový trenér mladých brankářů Martin Vaniak

Podle zákulisních informací nastanou změny na pozici asistentů trenéra a jedním z nových členů realizačního týmu by se mohl stát například bývalý brankář Martin Vaniak, který má zatím ve Slavii na starosti mladé gólmany.

Platil připustil, že ke změně hlavního trenéra ale ve Slavii časem stejně nejspíš dojde. Pravděpodobně to bude po konci této sezony. "Je velká pravděpodobnost, že k 30. červnu příštího roku pan Petrouš odejde. Bez ohledu na cokoliv," uvedl Platil.

Žádný kontakt s potenciálním novým koučem ale zatím neproběhl. "Máme tipy a všechno to jsou trenéři, kteří jsou do konce sezony pod kontraktem. Proto s nimi nechceme začít jednat," dodal Platil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!