Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Hosté v poslední minutě vyrovnali z penalty

Sport

  20:11
PLZEŇ - Fotbalisté Plzně se po pěti letech vrátili do hlavní fáze Ligy mistrů remízou 2:2 s CSKA Moskva. Domácí neudrželi dvoubrankové vedení, ruský tým vyrovnal až v páté minutě nastavení z penalty. V prvním poločase úvodního zápasu skupiny G se dvakrát trefil Michael Krmenčík, ale ve 49. minutě snížil Fjodor Čalov a těsně před koncem rozhodl o dělbě bodů Nikola Vlašič.

FC Viktoria Plzeň - CSKA Moskva, utkání 1. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů, 19. září 2018 v Plzni. Fjodor Čalov z CSKA (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu. foto: ČTK

Čeští šampioni se v dalším utkání elitní soutěže představí 2. října na hřišti AS Řím, který dnes v Madridu podlehl obhájci trofeje Realu 0:3.

V základní sestavě Plzně nastoupili i záložníci Kolář s Kovaříkem, kteří poprvé v sezoně dostali šanci od začátku. Do obrany se po trestu z domácí soutěže vrátil kapitán Hubník.

průběh UTKÁNÍ PLZEŇ-CSKA MOSKVA SLEDUJTE ZDE

Plzeňští začali hodně aktivně a už v 10. minutě měli blízko k vedoucímu gólu. Krmenčík se po Kolářově přistrčení zbavil obránce Becaa, ale zblízka už nedokázal propálit vyběhnutého brankáře Akinfejeva.

Domácí pokračovali v tlaku. Dvakrát vystřelil nad branku Limberský a ve 29. minutě pomohl k vedoucímu gólu. Levý bek Viktorie nacentroval na Řezníka, jenž hlavou přiťukl míč Krmenčíkovi a plzeňský kanonýr pohotovou střelou zaznamenal svůj premiérový zásah v Lize mistrů.

David Limberský v souboji s Jakou Bijolem
Michael Krmenčík se raduje z druhé branky do sítě CSKA Moskva

CSKA se pak trochu dostal do hry. Točenou ránu Čalova gólman Kozáčik vytáhnul na roh a pak s problémy nadvakrát zastavil Bijolovu hlavičku z rohového kopu.

Západočeši však ve 41. minutě přidali druhý gól. Limberský poslal další šajtlí míč do šestnáctky a Krmenčík ho krásným volejem umístil přesně k tyči.

Do druhého poločasu však vstoupili lépe hosté a ve 49. minutě snížili. Vlašič nacentroval do pokutového území a Čalov se prosadil před bránícím Hubníkem.

Dvoubrankový náskok mohl Plzni brzy vrátit Kolář, jenž dostal před brankou hodně času i prostoru, ale střílel vedle. Po hodině hry v podobně nadějné pozici vypálil nad břevno také hostující Obljakov.

Domácí v závěru působili hodně nervózně. Střídající Žamaletdinov se obtočil okolo Pernicy a křížnou střelu vyrazil Kozáčik. Brankáře Viktorie potom dokonce překonal Achmetov, rozhodčí však branku neznal kvůli faulu na Hubníka. Následná trefa Žamaletdinova zase neplatila kvůli ofsajdu.

Plzeňští nakonec těsný náskok neudrželi. Kovařík podle sudího Bastiena fauloval v šestnáctce Fernandese a nařízený pokutový kop proměnil Vlašič.

Plzeň doma v pohárech zaváhala po předchozí sérii šesti výher a nenavázala na rok 2013, kdy ve skupině LM doma zdolala CSKA 2:1.

Autoři:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...