Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Plzeň je v přípravě stoprocentní, na tureckém soustředění znovu slaví

Sport

  16:26
ANTALYA (Turecko) - Fotbalisté Plzně zůstávají v přípravě pod novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším stoprocentní. Na soustředění v Turecku porazili druhý celek minulé sezony litevské ligy Atlantas Klajpeda 4:0. Gólově se prosadil i Tomáš Wágner, který v přípravě vstřelil už čtyři branky.

Radost fotbalistů Plzně Pavla Horvátha (vlevo), Radima Řezníka a Jana Kovaříka foto: Mafra - Pavel Němeček

Plzeň šetřila některé opory jako Matúše Kozáčika, Davida Limberského, Mariána Čišovského, Pavla Horvátha či Daniela Koláře. Přesto utkání dominovala.

Český mistr se ujal vedení v 11. minutě, kdy Wágner po rohovém kopu dorazil míč do branky. Brzy nato po centru Milana Petržely zvýšil Roman Hubník a v 19. minutě to bylo už 3:0 po gólu Tomáše Hořavy.

Klajpeda poté nastřelila tyč, ale ještě před přestávkou skóroval Michal Ďuriš po další Petrželově přihrávce. Po změně stran Plzeň prostřídala a už se střelecky neprosadila.

Soustředění v Turecku Viktoria zakončí nedělním zápasem s Admirou Wacker.

Přípravný zápas v Turecku

Plzeň - Atlantas Klajpeda 4:0 (4:0)

Branky: 11. Wágner, 17. Hubník, 19. Hořava, 38. Ďuriš.

Sestava Plzně: Bolek - Rajtoral, Hubník, Procházka (73. Hejda), Kovařík (46. Řezník) - Hořava (73. Hrošovský), Hanousek - Petržela (66. Štípek), Ďuriš, Končal - Wágner (66. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Autoři: ,