Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plzeň má první posilu. Dukla jí půjčí Tomáše Bergra

Sport

  9:38
PLZEŇ - První zimní posilou plzeňských fotbalistů se zřejmě stane ofenzivní záložník Tomáš Berger z Dukly Praha. Z Julisky by měl na západ Čech zamířit pravděpodobně na půlroční hostování s následnou opcí. Oba kluby jsou ústně domluveny.

Fotbalista Dukly a syn slavného otce Jana Bergra Tomáš (druhý zleva) foto: Lidové noviny

"Oba kluby jsou ústně domluveny. Nic podepsáno ještě není a bude se dále jednat. Navíc se Plzeň musí domluvit i s hráčem," uvedl tiskový mluvčí Dukly Michal Včeliš. Mělo by jít ale jen o formality.

Sám Berger by totiž odchod do Plzně přivítal. "Je to pro mě šance posunout se dál. Do Plzně chci," řekl deníku Sport. Berger v Dukle na podzim nastupoval nejčastěji na pravém kraji útočné formace, jelikož ale hraje levou nohou, je použitelný i na levé straně.

Právě na ní by v mistrovském celku mohl případně nahradit reprezentanta Václava Pilaře, o kterého usiluje bundesligový Wolfsburg. Šestadvacetiletý syn sparťanské legendy Jana Bergra na podzim zasáhl v dresu Dukly do všech šestnácti ligových zápasů a připsal si v nich dvě branky. I díky jeho útočnému příspěvku figuruje nováček soutěže na solidním devátém místě.

Autor: