130 let

Liga mistrů Real Madrid vs. Plzeň: Michael Krmenčík v souboji s Nachem. | foto: Reuters

‚Co jsem nedal, snad není normální,‘ zoufal si Hrošovský. Plzeňští Real překvapili

Sport
  •   9:29
MADRID/PRAHA - O přestávce plzeňský trenér Pavel Vrba fotbalistům vyčítal, kolik šancí proti Realu Madrid už zahodili. Tu největší měl Patrik Hrošovský. „Říkal jsem si, že co jsem nedal, snad není normální,“ popisoval slovenský záložník, který ve druhém poločase zaváhání napravil. Dal gól a český mistr proti favoritovi sahal po bodu.

Real Madrid - Viktoria Plzeň 2:1. Bílý balet ubránil hubený náskok

Plzeň v Lize mistrů zanechala výborný dojem. I když na Realu Madrid hrála 1:2.

„Byl to velký zážitek, zahrát si proti vítězi posledních tří ročníků, navíc na tomhle krásném stadionu,“ líčil v útrobách velkolepého stánku Santiaga Bernabeua záložník Patrik Hrošovský.

„Máme z toho dobrý pocit. Je škoda, že nám to nevyšlo na bod, ale před zápasem bychom výsledek jedna dva rozhodně brali,“ doplnil Milan Petržela; jeden ze tří, možná čtyř plzeňských hráčů, který se na Realu dostal do gólové šance.

Kdo by to byl čekal!

„Překvapilo mě, že jsme měli tolik příležitostí. Myslel jsem, že budeme mít jednu, maximálně dvě,“ prohodil obránce Lukáš Hejda, jenž celý zápas sváděl souboje s útočným esem Karimem Benzemou.

Liga mistrů Real vs. Plzeň: Karim Benzema slaví gól.
Liga mistrů Real vs. Plzeň: Keylor Navas zasahuje proti Milanu Petrželovi.

„Dopředu je Real fantastický, ale bylo vidět, že vzadu tak dobří nejsou, bylo tam dost prostoru,“ všiml si Hrošovský, jenž v závěru vstřelil jediný plzeňský gól.

Narazil si s Čermákem a z osmnácti metrů poslal míč kolem Sergia Ramose. Brankář Keylor Navas na míč, který přesně zaplul k tyči, nedosáhl.

„Přitom to rozhodně nebyla taková šance jako ta první. Ta byla stoprocentní,“ vrátil se ke své gólovce a přiznal: „Nadával jsem si.“

Byl to nejlepší plzeňský výsledek na hřišti evropských fotbalových gigantů. Před sedmi lety padla v Barceloně (0:2) i AC Milán (0:2), o dva roky později si zahrála i na Manchesteru City (2:4), nejhůř dopadla na Bayernu Mnichov (0:5).

Na Realu předvedl český šampion výrazně lepší výkon, než před třemi týdny v Římě, kde od místního AS schytal pět gólů. Což si sami hráči po utkání uvědomovali.

„V kabině jsme si řekli, že jsme českému fotbalu ostudu neudělali,“ přiblížil Petržela.

Za dva týdny si to Plzeň v domácí odvetě s Realem rozdá znovu.

Autoři: Jiří Čihák, Jan Palička