Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Plzeň je v Lize mistrů bez bodu, po chybě brankáře padla s CSKA 2:3

Sport

  17:20aktualizováno  20:09
PETROHRAD (od našeho zpravodaje) - Plzeňští fotbalisté mohutně finišovali, ale na první bod v Lize mistrů nakonec nedosáhli. Ve svém druhém vystoupení v prestižní klubové soutěži podlehli CSKA Moskva na náhradním hřišti v Petrohradu 2:3.

CSKA slaví gól do plzeňské sítě. foto: ČTK/AP

Plzeň nemusela prohrát, její protivník nebyl zrovna ve formě. Ale v 79. minutě hostující tým potopil brankář Kozáčik, nezpracoval Řezníkovu malou domů a míč mu projel pod kopačkou. Domácí tak zvýšili na 3:1.

Přesto se odehrálo ještě drama. V nastavení chyboval i domácí gólman Akinfejev, Plzeň měla minutu a půl na vyrovnání, ale do šance už se nedostala.

On-line reportáž ZDE

Dva zápasy, nula bodů, skóre 2:6. Český šampion je ve skupině D poslední. Jeho nejbližším zápasem je duel na hřišti obhájce trofeje Bayernu Mnichov 23. října, o dva týdny později pak s německým klubem hraje odvetu.

Plzeň věděla, že proti CSKA Moskva má největší šance na bodový zisk, Bayern i Manchester City, kterému před dvěma týdny podlehla doma 0:3, jsou velkými favority.

A v Petrohradu, kde se musela hrát kvůli nevyhovujícímu trávníku na stadionu Chimki v Moskvě, dobře začala. Pro hrstku diváků na tribunách to byl šok, když Rajtoral po třech minutách uklidil míč do odkryté brány. Šťastný gól, když se k němu odrazil míč po střele Petržely, hosty povzbudil a domácí na chvíli vykolejil.

Kdyby Plzeňští proměnili své příležitosti, v 17. minutě by vedli 3:0. Kolář po kiksu brankáře Akinfejeva však hlavičkoval mimo a Bakoš ukázkový brejk zakončil slabě. Jeho střela sice za gólmana prošla, ale Akinfejeva zastoupil jeden z obránců.

Anketa

Oznámkujte výkon fotbalistů Plzně utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva, které prohráli 2:3.

1 1
2 2
3 10
4 14
5 6

A vzápětí dali šťastný gól i domácí. Rychlý útočník Musa pláchlHubníkovi, z jeho zpětné přihrávky sice Tošič míč pořádně netrefil, ale Procházkova teč jeho nepovedenou ránu nasměrovala mimo dosah Kozáčika.

CSKA ožilo, Plzeňští se bránili a nedokázali vyrážet do rychlých brejků. Po ztrátě míče do rozhozené obrany Tošič uvolnil Hondu, který sám proti Kozáčikovi zakončil mazácky a přesně.

Plzeňští pak mohli vyrovnat, ale Petržela byl v ofsajdu, proto Bakošův gól po jeho střele neplatil.

Hned po přestávce mohli domácí zvýšit, ale Musa obří šanci neproměnil, ze dvou kroků trefil jen tyč. Poté zápas v poklidu plynul, Plzeňští se snažili, byli aktivnější, ale do vyložené šance se dostat nemohli. Nejblíž vyrovnání byl Kolář, jehož ránu vykopl Honda z brankové čáře.

SNÍŽENÍ. Bakoš dal gól na 2:3, na víc už se ale Plzeň nezmohla.

Pak přišel dramatický závěr. Nejdřív kiks Kozáčika a gól na 3:1. V první minutě nastavení si slabší chvíli vybral i Akinfejev, který lehký centr vyrazil jen do Tecla, od jehož hlavu se odrazil před prázdnou branku, před níž se nejlépe zorientoval Bakoš. Na víc už Plzeň neměla čas.

CSKA Moskva - Viktoria Plzeň 3:2

Branky: 19. Tošič, 29. Honda, 79. vlastní Řezník - 4. Rajtoral, 90.+1 Bakoš. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.). ŽK: Hořava, Tecl (oba Plzeň). Diváci: 6200.

CSKA: Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Šennikov - Wernbloom, Elm (72. Milanov) - Tošič, Honda, Zuber (64. González) - Musa (88. Vitinho). Trenér: Sluckij.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Řezník (84. Pospíšil) - Horváth, Hořava (77. Ďuriš) - Petržela, Kolář, Kovařík (70. Tecl) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...