Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plzeň se zajímá o příbramského Wágnera

Sport

  17:23
PŘÍBRAM/PLZEŇ - První zimní posilou plzeňských fotbalistů by se mohl stát příbramský útočník Tomáš Wágner. Mistrovský celek se o jednadvacetiletého útočníka, který zaznamenal na podzim sedm ligových branek, zajímal už před svátky a v příštích dnech čekají oba kluby jednání.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko (Tomáš Wágner a Martin Kuncl, vpravo) foto: ČTK

"Potvrzujeme zájem, Plzeň je momentálně prakticky největší zájemce. Čekají nás jednání," řekl dnes ČTK ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.

Klub od Litavky si svého kanonýra velmi cení a nechce ho prodávat za každou cenu. Jeho odchod by zřejmě připadal v úvahu pouze v případě mimořádné nabídky. "Tomáš je nesmírně talentovaný hráč a jsme rádi, že ho tady máme. Nechceme ho prodávat," řekl prezident Příbrami Jaroslav Starka.

Sedmigólový Wágner

Wágner hraje u Litavky ligu od roku 2009. V minulé sezoně vstřelil čtyři branky, ale letos na podzim se výrazně zlepšil a v dosavadních šestnácti zápasech tohoto ročníku se trefil sedmkrát, což ho řadí mezi nejlepší ligové kanonýry. Dobrá forma mu vynesla také nominaci do reprezentační jednadvacítky.

Plzeň zatím v zimní přestávce přišla o klíčového záložníka a jednu z opor reprezentace Petra Jiráčka, který přestoupil do Wolfsburgu. Do stejného klubu má namířeno také Václav Pilař, jenž už je údajně v novém působišti domluven, a teď záleží na dohodě mezi kluby. Pilař je v Plzni na hostování z Hradce Králové.

Zájem je i o další plzeňské hráče. Obránce František Rajtoral má údajně nabídku z Ruska, ale Viktoria ho s největší pravděpodobností neprodá.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!