Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Plzeň si zastřílela i proti Rokycanům, poprvé skóroval Hořava

Sport

  16:39aktualizováno  17:03
ROKYCANY - Fotbalisté Viktorie Plzeň i v druhém utkání v rámci letní přípravy na novou sezonu nastříleli osm branek. Po středeční výhře 8:0 nad Doubravkou zvítězili 8:2 v divizních Rokycanech.

Rokycany - Plzeň. Tecl foto: MAFRA - Ladislav Němec

Poprvé se trefila čerstvá posila z Olomouce Tomáš Hořava, třemi góly se blýskl útočník Tomáš Wágner, který zatím neodešel do Sigmy a zůstal v týmu úřadujících ligových mistrů. Plzeňští opět hráli bez reprezentantů, kteří se zapojí do tréninku na začátku příštího týdne.

"Těší mě, že jsme opět nastříleli osm branek, a doufám, že fanoušci byli spokojeni. S ohledem na tréninkovou zátěž, kdy trénujeme opravdu hodně, jsem spokojen s naší střeleckou formou," uvedl pro klubový web trenér Plzně Pavel Vrba.

Zatímco většina reprezentantů se k týmu připojí až v příštím týdnu, Václav Procházka, rodák z nedalekých Břas, už nastoupil. "Vašek nehrál kvalifikaci proti Itálii, a tak jsme jej využili v dnešním utkání. Navíc to byl pro něj specifický zápas. Hrál proti bratrovi a tým Rokycan navíc trénuje jeho tatínek. Vzali jsme to tak trošku jako rodinný zápas," smál se Vrba.

Přípravná utkání

FC Rokycany - Viktoria Plzeň 2:8 (0:2)
Branky: 56. L. Aubrecht, 87. Schneiherr - 72., 75. a 80. Wágner, 6. Hořava, 31. Rajtoral, 51. Krmenčík, 84. Štípek, 86. Hora z pen.

Sestava Plzně: I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Řezník, Hejda, Beránek - Hořava, Hanousek - Štípek, Veselinovič, Kovařík - Tecl.

II. poločas: Bolek - Beránek, Trapp, Procházka, Končal - Hora, Hrošovský, Kyndl, Kovařík (70. Veselinovič) - Wágner, Krmenčík. Trenér: Vrba.

Slovan Liberec - Oberlausitz Neugersdorf (Něm.) 0:0
Sestava Liberce: I. poločas: Kolář - Coufal, Kováč, Pokorný, Frýdek - Šural, Pavelka, Rybalka, Obročník - Hadaščok, Rabušic.

II. poločas: Kolář - Kušnír, Hušek, Kelič, Frýdek (82. Rybalka) - Hadaščok (70. Morris), Sackey, Obročník (70. Frimmel), Pavelka - Šural (70. Rabušic), Szabó. Trenér: Šilhavý.

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 25. Engelmann, 60. Hašek.

Sestavy: Dukla: Rada - Radoš (62. Ilko), Božič, Ouedraogo (46. Vrzal), Hanousek - Borek (62. Čapek), Kalouda, Rivera (46. Malý) - Engelmann (62. Tenkl), Marek, Albiach (46. Hašek). Trenér: Kozel.

Bohemians: I. poločas: Gábriš - Růžička, Krch, Šmíd, Šírl - Havel, Bartek, Jindřišek, Budínský, Kolář - García (30. Klavík). Trenér: Weber.

II. poločas: Gábriš - Kalina, Ptáček, Karamatič, Hauer - Moravec, Jindřišek (76. Krch), Rada, Košata - Klavík, Dosso. Trenér: Weber.

TJ Proboštov - FK Teplice 0:4 (0:2)
Branky: 16. Gulajev, 37. Kaufman, 83. Jursa, 89. Mahmutovič.

Sestava Teplic: I. poločas: Pechatý - Vondrášek, Kaufman, Lüftner, Krátký - Matula - Andújar, Vachoušek, Jindráček, Vůch - Gulajev.

II. poločas: Pechatý - Strada, Jablonský, Hošek, Filip - Verbíř ml., Ljevakovič, Jursa, Andújar - Mahmutovič, Gulajev. Trenér: Ščasný.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...