Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plzeň si pojistila Horvátha, kapitán prodloužil smlouvu do léta 2015

Sport

  14:07
Pavel Horváth bude hrát fotbal na nejvyšší úrovni minimálně do čtyřiceti. Plzeňský kapitán se s klubem dohodl na nové smlouvě, kontrakt podepsal do léta 2015. Ten původní by mu vypršel letos.

Fotbalista Plzně Pavel Horváth foto: Mafra - Michal Šula

"Znamená to, že ještě o rok déle zůstanu v kabině. Těším se na to, že dál budeme předvádět dobrý fotbal a že další rok můžu být v takovém týmu, jakým je Viktoria Plzeň," prohlásil Horváth, kterému bude v dubnu devětatřicet.

Horváth je v Plzni od roku 2008. Kolem něj trenér Pavel Vrba postupně vytvořil mužstvo, které se stalo dvakrát českým šampionem a dvakrát se probojovalo do Ligy mistrů. Horváth je klíčovým hráčem.

"Kdybych neměl motivaci, tak nehraju. Já ovšem fotbal miluju a baví mě vyhrávat. Jsem tady spokojený a neviděl jsem jediný důvod, proč smlouvu neprodloužit," podotkl zkušený záložník.

Plzeň se ve čtvrtek postaví Doněcku

Pro Horvátha a spol. tento týden začne jarní část sezony, v níž se bude snažit obhájit titul a postoupit co nejdál v Evropské lize. Úvodní duel vyřazovací fáze proti Šachtaru Doněck se hraje ve čtvrtek od 21.05. Do ligy tým vstoupí v neděli od 15.00 v Ostravě.

"Osobně jsem velmi rád, že spojení Pavla Horvátha a Viktorie Plzeň bude pokračovat. Je to z naší strany jednoznačný signál, že Pavel je platným článkem kádru a jsme přesvědčeni, že jím bude i v příští sezoně," prohlásil generální manažer Adolf Šádek.

"Těší mě, že kontrakt podepsal bez jakéhokoliv zaváhání. Pevně věřím, že plzeňští fanoušci se budou moci o rok déle dívat na to, jak svými výkony rozdává fotbalovou radost," doplnil Šádek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!