Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Plzeň v přestřelce porazila rozjetý Jablonec 4:2

Sport

  20:27aktualizováno  22:18
LIBEREC - Plzeňští fotbalisté zvítězili v utkání 7. kola první ligy nad Jabloncem 4:2, přestože ještě pětadvacet minut před koncem prohrávali 1:2. Výhru nad Severočechy, v jejichž dresu oslavil David Lafata 11. gólem v sezoně nedělní 30. narozeniny, zajistil deset minut před koncem Michal Ďuriš. Hosté prohráli po čtyřech výhrách v řadě.

Plzeň. foto: ČTK

Plzeň už není neporazitelná, a tak už ani její hlediště nebylo ve šlágru kola vyprodané. Ani úvod utkání navíc nenasvědčoval tomu, že by Západočeši měli napravit poslední selhání se Spartou, a ze soupeře měli nečekaný respekt. Možná se projevil i fakt, že v základní sestavě chyběli kvůli střevní chřipce Pilař s Limberským.

Jenže domácí rozkoukávání alespoň v ofenzivě rázně ukončili a hned svůj první výraznější výpad k jablonecké brance využili k vedoucímu gólu, který po rychlé kombinaci z pravé strany zakončil Ďuriš. Viktoria okamžitě získala půdu pod nohama a ve 25. minutě mohl stejný fotbalista přidat po hrubce Jarolíma druhou branku. Jenže nedokázal využít čtyřicetimetrové sólo a souboj s gólmanem Špitem.

Plzeň - Jablonec

Nevyužitá šance tak nastartovala hosty, ve 32. minutě využil Lafata chybu brankáře Čecha a hlavou vstřelil svůj 11. ligový gól v sezoně. A protože domácí působili i poté nerozhodně a méně agresivně, přišel druhý trest v podobě branky Kopice v nastaveném čase.

Domácí se ale po pauze pustili do stíhačky a Kolář měl na noze vyrovnání, ale radost na tribunách přinesla až 65. minuta, kdy Kopic rukou stáhl pronikajícího Řezníka a nařízenou penaltu z kopačky Horvátha nedokázal odvrátit ani specialista na tuto standardní situaci Špit.

Hosty ani vyrovnání neprobudilo a pykali za to deset minut před koncem, kdy jim vstřelil Ďuriš vítězný gól. Následný riskantní ofenzivní závěr hostů skončil dalším gólem brankou, kterou přidal v nastaveném čase Kolář.

Fotbalová Gambrinus liga - 7. kolo:

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 4:2 (1:2) Branky: 5. a 80. Ďuriš, 65. Horváth z pen., 90.+1 Kolář - 32. Lafata, 45.+1 Kopic. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Urban. ŽK: Hora - Lafata. Diváci: 5810.

FC Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:1) Branky: 2. Štajner - 5. J. Schulmeister. Rozhodčí: K. Hrubeš - Košec, Jiřík. ŽK: Vácha - Škerle, Navrátil, Kučera. ČK: 15. Nezmar (Liberec). Diváci: 4930.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0) Branky: 50. Došek, 73. Pavelka. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Košút, Kubáň - Machovec, Stráský, Čirkin. Diváci: 4950.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!