Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Plzeň vede ligu o osm bodů. Ústí rozdrtila 5:0

Sport

  19:23
TEPLICE - Fotbalisté Plzně vedou první ligu už o osm bodů. V 22. kole vyhráli na půdě Ústí nad Labem 5:0 a opět odskočili druhé Spartě. Poslední tým ligové tabulky zlomil dvěma góly v prvním poločase Bakoš a jeho spoluhráči si už zbytek zápasu vychutnali. Další tři góly si rozdělili Petržela, Bystroň a Ďuriš.

Ústí nad Labem - Plzeň (Marek Bakoš vlevo střílí branku) foto: ČTK

Z Plzně je to do Teplic sice skoro dvě hodiny autem, ale natěšené fanoušky Západočechů to zjevně neodrazovalo. Dorazilo jich několik set a nad hrstkou příznivců Ústí získali snadno hlasovou převahu. A trvalo jen něco přes dvě minuty, než Plzeň vedla i na góly. Rychle rozehraný roh se dostal až před vápno k Jiráčkovi a jeho centr usměrnil do sítě zřejmě hrudí Bakoš.

Pozápsové ohlasy

Rychlý gól Plzni hodně pomohl, protože se skoro okamžitě zatáhla na vlastní půlku a čekala, co poměrně aktivní Ústečané předvedou. Moc toho nebylo, protože jejich akce jako už tradičně brzdily nepřesnosti. Nejblíže gólu byl hned v 5. minutě Krbeček, který se dostal přes brankáře Pavlíka k centru, ale sražený míč branku těsně minul. A pak už se Ústí k ničemu pořádnému nedostalo a několik střel zpoza vápna Pavlík v pohodě pochytal.

22. kolo fotbalové ligy

Nedělní výsledky:
Brno - Teplice 0:1 (0:0),
České Budějovice - Slovácko 0:0,
Ústí nad Labem - Plzeň 0:5 (0:3),
19:30 Slavia - Hradec Králové.

Plzeň se v první půli moc nenadřela, přesto se dostala do několika dobrých šancí a vedení ještě do poločasu pojistila. Pomohl jí k tomu i ústecký brankář Michal Vorel, který při odkopu zaváhal, nechal si přijít příliš blízko Bakoše a pak už jen sledoval, jak se odražený míč snáší za jeho záda a plzeňský útočník ho v pohodě doklepává do sítě.

Tentokrát Ústečané po gólu propadli zmatku a z přemíry snahy po vyrovnání nabídli Plzni hodně prostoru k brejkům. Ve chvíli, kdy už začínalo nastavení první půle, toho hosté využili: Rezkův centr z levé strany se dostal na vápno k nekrytému Petrželovi, který míč bez zaváhání napálil pod břevno.

Přestávka a třígólový rozdíl sejmuly z obou týmů nervozitu a najednou se hrál velmi pohledný fotbal a hra se přelévala ze strany na stranu. Okolo 60. minuty si připsal dva těžké zákroky Vorel, pak zase vychytal Dreksovu hlavičku z malého vápna Pavlík. Domácí se dokonce domáhali uznání gólu Stožického, který v 70. minutě uklidil do branky zpětný pas Krbečka, ale podle rozhodčích byl už míč mimo hru.

V závěru už chodily oba týmy do útoku hodně živelně a stranou nezůstávali ani stopeři. Vyplatilo se to plzeňskému Bystroňovi, který po Petrželově pasu z pravé strany pálil do odkryté branky. V poslední minutě si to samé vyzkoušel i Ďuriš, který uzavřel gólový účet svého týmu na pěti gólech.

22. kolo první fotbalové ligy

FK Ústí nad Labem - FC Viktoria Plzeň 0:5 (0:3)
Branky: 3. a 40. Bakoš, 45.+1 Petržela, 82. Bystroň, 90. Ďuriš. Rozhodčí: Adámek - Slavík, Santarius. Bez ŽK. Diváci: 2114.

Ústí n.L.: Vorel - Dreksa (83. Hyčka), Polák, Valenta, Dvořák - Stožický, Doležal (59. Volek), Vrtělka, Martykán, Jindráček - Krbeček. Trenér: Habanec.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Neuwirth, Bystroň (85. Brezinský), Jiráček - Trapp, Horváth - Petržela, Kolář, Rezek (71. Fillo) - Bakoš (57. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...