Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Plzeň zahájila přípravu i s Teclem či navrátilcem Fillem

Sport

  12:45
PLZEŇ - Fotbalisté Plzně ve čtvrtek zahájili přípravu na jarní část sezony, ve které budou hájit první místo v lize a svedou souboj s Neapolí o postup v Evropské lize. Do prvního tréninku se zapojila i nová posila Stanislav Tecl z Jihlavy či navrátilci z hostování včetně Martina Filla.

Jihlava - Sparta Praha. Zleva Stanislav Tecl z Jihlavy a Mario Holek ze Sparty foto: ČTK

Problém je naopak v obraně, kde trenérovi Pavlu Vrbovi kvůli zranění chybí oba stopeři Marián Čišovský a Václav Procházka. Klub proto řeší příchod nejmenovaného gruzínského reprezentanta.

"Procházka má problémy s kolenem a na tři týdny je mimo, Čišovský podstoupil menší operativní zákrok, proto začne nejprve individuálně, než se zapojí do plného tréninku s týmem. Po operaci je také Hejda a Ševinskému jsme přislíbili, že mu umožníme návrat do Mladé Boleslavi, ale kvůli těmto problémům jsme to museli do 15. ledna odložit. Takže na stoperu tam teď moc možností nemáme," řekl na dnešním setkání s novináři sportovní manažer Viktorie Adolf Šádek.

Proto řeší příchod alternativy na stopera. "V příštím týdnu by se měl připojit jeden zahraniční hráč na testy. Je to gruzínský reprezentant. Jasno bychom chtěli mít co nejdříve, záležet bude i na zdravotním stavu hráčů," dodal Šádek.

Plzeň čeká soustředění na Kypru

Do přípravy nastoupilo celkem 32 hráčů včetně mladíků z juniorky, ruského útočníka Romana Adamova, který od svého zářijového příchodu odehrál i vinou zranění pouhé dva zápasy, a také navrátilců z hostování Davida Vaněčka (Sokolov) či Filla. "Martin měl možnost zůstat v Mladé Boleslavi, ale rozhodl se zabojovat o místo v Plzni," řekl trenér Vrba.

První část přípravy absolvují Viktoriáni v domácích podmínkách. Vedle Doosan Areny využijí také areál v Luční ulici. V přípravných zápasech vyzvou týmy z nižších soutěží jako Doubravku, Domažlice, Ústí nad Labem, Most či Rokycany. Na konci ledna se Plzeň přesune na soustředění na Kypr, kde se utká s Lokomotivem Moskva, Levski Sofia či Slaskem Vratislav, který trénuje český trenér Stanislav Levý.

Autoři: ,