130 let
Jan Rezek se raduje.

Jan Rezek se raduje. | foto: ČTK

Plzeňskému Rezkovi se splní sen, čeká ho premiéra v nároďáku

Sport
  •   9:36
AARHUS - Útočníka Jana Rezka čeká ve středu večer premiéra v české fotbalové reprezentaci. Nejlepší plzeňský střelec nastoupí do přípravného duelu v Dánsku a podle všeho to bude rovnou v základní sestavě. Rezek však velkou nervozitu před svým debutem necítí a chce si atmosféru zápasu v Aarhusu maximálně užít.

"Beru to tak, že ať už se objevím na hřišti na jakoukoliv část toho zápasu, budu hrozně šťastnej a splní se mi klukovský sen. Pokud bych hrál opravdu od začátku, jsem připravený na hřišti nechat úplně vše," řekl Rezek v rozhovoru pro ČTK, Sport.cz a Radiožurnál.

Na premiéru v národním celku čekal až do svých 28 let. I proto se bál, že bude na prvním reprezentačním srazu nervózní. "V neděli jsem trošku hůř usínal, ale nakonec se nervozita nedostavila. Jsem z toho malinko překvapenej. Ale samozřejmě jsem rád, protože by mi to možná malinko svazovalo nohy," uvažoval Rezek.

Čtěte také

V sestavě by měl zaujmout místo na kraji zálohy, tedy stejný post, na jaký je v poslední době zvyklý z Plzně. "Ze začátku sezony jsem hrál na hrotu, protože jsme měli zraněné útočníky, ale teď nastupuju v záloze. Nemám problém hrát na více postech, to je možná moje výhoda," podotkl s deseti góly jeden z podzimních ligových kanonýrů, který je sám zvědavý, jak se s rychlejším mezinárodním tempem popasuje.

Podle kouče Michala Bílka se Rezek mimořádně hodí do zápasů na hřištích soupeřů. "Díky své rychlosti, agresivitě a schopnosti po zisku balonu okamžitě sprintovat do volného prostoru je to ideální hráč pro venkovní utkání," poznamenal Bílek.

Ve středu reprezentace, v pátek liga za Plzeň
Rezka čeká spolu se dvěma plzeňskými kolegy v reprezentaci Davidem Limberským a Milanem Petrželou hodně náročný týden. Jen necelé dva dny po zápase v druhém největším dánském městě by měli absolvovat poslední ligový duel podzimu proti Bohemians 1905.

"Trenér Vrba nám hlavně popřál, abychom se nezranili. Když pominu přípravu, tak v soutěžním zápase jsem v mužích ještě po dvou dnech nikdy nenastoupil," řekl Rezek. "Určitě to nebude jednoduché, ale myslím, že fyzicky jsme na tom tak dobře, že i v takovémhle časovém presu jsme schopni ty dva zápasy zvládnout. Pak máme dost času, abychom si odpočinuli," dodal.

Autor: ČTK