Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plzeňský kapitán Horváth se dostal do ideální jedenáctky EL

Sport

  10:28
PLZEŇ - Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth se dostal do ideální sestavy základních skupin Evropské ligy. Nejlepší jedenáctku zvolili zástupci Evropské fotbalové asociace UEFA.

Pavel Horváth oslavuje branku foto: Reuters

Ideální sestava základních skupin EL podle serveru UEFA.com

Lloris (Tottenham) - Trémoulinas (Bordeaux), Dragovič (Basilej), Irtegün (Fenerbahce Istanbul) - Konopljanka (Dněpropetrovsk), Horváth (Plzeň), Bourceanu (Steaua Bukurešť), Taison (Charkov) - Vossen (Genk), Cavani (Neapol), Bobadilla (Young Boys Bern).

"Konečně spravedlivá volba," vtipkoval sedmatřicetiletý záložník. "Je to zásluha celého týmu, protože jedinec nic nezmůže," pokračoval už vážně. "Když jsem se tam dostal já, tak si myslím, že by si to zasloužilo víc kluků z Plzně. Výsledky ukazují, že máme výborný tým. Vždyť jsme prohráli jediný zápas, a to ještě na Atlétiku Madrid."

Ideální jedenáctku určila UEFA prostřednictvím rozsáhlého týmu svých reportérů, kteří se starají o zpravodajský servis ze zápasů. "Horváth je plzeňský kapitán a srdce týmu. Měl zásadní podíl na tom, že mužstvo skončilo ve skupině B na prvním místě. Plzeň třikrát vyhrála doma a porazila i Atlético Madrid," napsala UEFA v odůvodnění.

Se třemi góly byl nejlepším střelcem plzeňského týmu

Na Horvátha se dostalo, přestože mu na jaře bude už osmatřicet let. Jako by ovšem na věk zapomněl - v základní skupině vstřelil tři góly a stal se nejlepším střelcem plzeňského týmu. Plzeňský kapitán je nejstarším hráčem, který v historii Evropské ligy vstřelil gól. Když se v listopadu trefil proti Coimbře, bylo mu přesně 37 let a 214 dnů.

"Zasloužili by si to i jiní, ale já jsem samozřejmě rád, že si mě v tomhle věku ještě někdo všiml," prohlásil Horváth, jenž je v současnosti v Rakousku na dovolené. Ve čtvrtek dokonce zkusil lyžovat, přestože původně plánoval jen sáňky. "Za styl mě chválila i Katka Neumannová." Své fotbalové umění bude moci ukazovat i na jaře, protože svěřenci trenéra Pavla Vrby postoupili do vyřazovací části.

Proti komu se Plzeň postaví, se rozhodne příští týden ve čtvrtek 20. prosince. Tehdy je na programu losování v Nyonu. Horváth se dostal do vybrané společnosti. V ideální jedenáctce jsou například francouzský reprezentační brankář Hugo Lloris, velký ukrajinský talent Jevžen Konopljanka či obávaný uruguayský útočník Edinson Cavani.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!