Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Konec slovenského trenéra na lavičce Plzně. Guľovi zlomila vaz remíza s Příbramí

Trenér Plzně Adrián Guľa. foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Plzeň - Den po sobotní domácí remíze s Příbramí 3:3 skončil u fotbalistů Plzně trenér Adrian Guľa. Vedení Viktorie se slovenským koučem ukončilo spolupráci a hledá jeho nástupce. Klub na svém webu oznámil, že s Guľou končí i další členové realizačního týmu Marián Zimen, Ladislav Kubalík a Martin Kojnok.
  11:10aktualizováno  11:33

„Pro odvolání trenéra jsme se rozhodli na základě neuspokojivých výsledků a především špatného herního projevu, s nímž jsme nebyli spokojeni delší dobu,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Viktoria týden po debaklu od mistrovské Slavie 1:5 nedokázala v sobotu doma porazit adepta na sestup Příbram. V zápase přitom dovršila v nastavení obrat z 0:2, jenže ještě umožnila soupeři vyrovnat. Čtyři zápasy před koncem ligové sezony včetně odloženého duelu se Spartou zaostává Plzeň na páté příčce tabulky o bod za Slováckem, které drží poslední místo znamenající účast v evropském poháru.

Adrián Guľa a David Limberský.
Adrián Guľa byl s výkonem Plzně proti Liberci hrubě nespokojen.

„Po sobotním zápase jsme se situací intenzivně zabývali a po vzájemné dohodě s trenérem jsme dospěli k závěru, že se naše cesty rozejdou. Adrianu Guľovi i jeho kolegům se sluší poděkovat za práci, kterou zde za rok a půl odvedli,“ dodal Šádek.

Guľa uznal, že přes maximální snahu jeho práce nepřinášela očekávané výsledky. „Věřím, že je v silách Viktorky, aby nad hlavu zvedla (pohárovou) trofej a v příští sezoně hrála evropské poháry. Zůstanu i nadále fanouškem klubu i všech hráčů, které jsem zde mohl vést,“ prohlásil Guľa.

Kdo Viktorii ve zbylých ligových zápasech a pohárovém finále proti Slavii (20. května) povede, oznámí klub počátkem příštího týdne. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...