Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Po debaklu Hradec Králové zabral a zdolal Příbram 2:1

Sport

  20:24
HRADEC KRÁLOVÉ - Jeden z důležitých duelů v zamotaném boji o udržení ve fotbalové lize zvládl tým Hradce Králové. Ve 21. kole dnes doma porazil Příbram 2:1, a odčinil sedmigólový debakl, který utržil v minulém kole v Jablonci.

Hradec Králové - Příbram. foto: ČTK

Domácí řešili před utkáním zásadní otázku: Zvednou se po potupné prohře? První poločas ukázal, že to Východočeši zvládli. Byli jasně lepší, od začátku se pustili do svého tradičního náporu, Příbram jednoznačně převyšovali v kombinaci i nebezpečnosti.

Oproti minulým střetnutím na domácím stadionu byli navíc produktivní, a proto se z šancí plynoucích z tlaku dostali do vedení. Ve 14. minutě prošel z pravé strany Poděbradský, na hranici šestnáctky přenechal míč kapitánu Fischerovi a ten umístil střelu k tyči.

Hradec byl i dál nápaditější, pár šancí však zahodil. Zadák Pávek například trefil břevno, pokusy Klapky, Černého a Kasálka lapil brankář Hruška.

Přesto se domácí znovu prosadili. Střední útočník Dvořák sklepl šikovně patičkou míč nabíhajícímu Klapkovi a zkušený středopolař levou nohou vstřelil svou první branku po návratu do Hradce Králové.

Po přestávce se Příbram osmělila
Příbram byla v úvodní části neškodná. Do domácí šestnáctky se dostala prakticky dvakrát, za jakousi její příležitost bylo možné považovat pouze nepřesnou hlavičku obránce Nohýnka.

Poločasová přestávka však mnohé změnila. Hostující kouč Nádvorník poslal do hry útočníka Koukala, jenž šest minut po změně stran dorazil do sítě Tarczalovu střelu odraženou od břevna. Příbram ale především vylepšila přístup. Hradeckou kombinaci narušovala mnohem živějším pohybem a výrazně zvýšenou agresivitou.

Východočechům trvalo přibližně dvacet minut, než na tuto hru přistoupili a vyrovnali se jí. Pak se hrál velmi slušný a svižný fotbal. Příbram se snažila o vyrovnání, jenže větší šance si vytvořil domácí celek - jmenovitě střídající útočník Rezek. Nejprve se šikovným manévrem dostal do stoprocentní šance, střelu mířící do horní poloviny branky Hruška rukou vyrazil. Podruhé pálil Rezek ze strany do středu branky.

Závěr zápasu byl nervózní, plný nepřesností i faulů. Ten nejhorší předvedl příbramský záložník Klesa, jenž zezadu podrazil Pokorného a byl vyloučen.

Fotbalová Gambrinus liga 21. kolo:

Hradec Králové - Příbram 2:1 (2:0) Branky: 14. Fischer, 37. Klapka - 51. Koukal. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Urban. ŽK: Dvořák - Nohýnek. ČK: 89. Klesa (Příbram). Diváci: 5454.

Hradec: Lindr - Pávek, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister (85.¨Pokorný), Klapka, Poděbradský - Pilař (80. Mišinský), Dvořák, Černý (59. Rezek). Trenér: Kotal.

Příbram: Kučera - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Videgla (76. Wágner), P. Pilík (65. Papšys) - Jurdík (46. Koukal), M. Štochl. Trenér: Nádvorník.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč