Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Po duelu s Albánií mávali portugalští fanoušci bílými kapesníky

Sport

  8:37
AVERIO (Portugalsko) - Fanoušci portugalské fotbalové reprezentace v závěru nevydařeného nedělního utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Albánií (0:1) zpívali posměšné chorály a mávali bílými kapesníky. Kouč Paulo Bento to považuje za přirozenou reakci.

Albánská reprezentace oslavuje vítězství proti hráčům Portugalska v kvalifikaci na Euro 2016 foto: ČTK

V prvním poločase Portugalsko přestřílelo balkánského outsidera 9:0, branku však trefilo pouze jednou a s tímto pokusem neměl brankář Berisha potíže. Albánii stačila první střela k rozhodnutí zápasu, svoji první reprezentační trefu zaznamenal v 52. minutě útočník Slavie Praha Bekim Balaj.

Kvalifikace ME 2016 ve fotbale:

Skupina D:

Gruzie - Irsko 1:2 (1:1)

Gibraltar - Polsko 0:7 (0:1)

Německo - Skotsko 2:1 (1:0)

Skupina F:

Maďarsko - Severní Irsko 1:2 (0:0)

Faerské ostrovy - Finsko 1:3 (1:0)

Řecko - Rumunsko 0:1 (0:1)

Skupina I:

Dánsko - Arménie 2:1 (0:0)  

Portugalsko - Albánie 0:1 (0:0)

Bez zraněného Cristiana Ronalda nedokázali domácí fotbalisté na negativní vývoj zápasu zareagovat, přestože si vytvořili několik dalších šancí. Fanoušci další zaváhání po neúspěšném mistrovství světa v Brazílii, kde Portugalsko nepostoupilo ze základní skupiny, nenechali bez odezvy. Na stadionu Municipal v Aveiru mávali bílými kapesníky a zpívali posměšné chorály.

"Je to přirozená reakce. Víme, že veřejnost nebyla spokojená. Musíme respektovat reakce lidí a pokračovat ve své cestě. Výsledek pro nás není dobrý," uvedl trenér Bento. "V prvním poločase jsme měli příležitosti dostat se do vedení, měli jsme hru pod kontrolou. I druhou půli jsme začali dobře, ale pak jsme inkasovali z jediné šance, kterou si soupeř vytvořil," dodal.

"Neexistují jednoduché zápasy, ať už proti Albánii či komukoli jinému. Musíme hrát lépe, nemůžeme se na nic vymlouvat," poznamenal záložník Joao Moutinho.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!