Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pohádkový luxus. Messiho tryskáč za stovky milionů má dvě koupelny a může létat skoro ‚tisícovkou‘

Sport

  14:37
Barcelona - Řadou fotbalových expertů je považovaný za nejlepšího fotbalistu současnosti, Tomáš Rosický o něm dokonce prohlásil, že nikdo lepší v historii neexistoval. Lionel Messi se těší výsadnímu postavení nejen na hřišti, jeho soukromý tryskáč za 12 milionů liber (přibližně 375 milionů korun) nabízí opravdový luxus.

Zázemí luxusního tryskáče Lionela Messiho. foto: Reprofoto

Luxusní tryskáč byl vyrobený na zakázku argentinskou společností, které řekl Messi své první přání – na zadním křídle musí být zvěčněno ikonické číslo 10, na vstupních schodech jsou jména všech svých rodinných příslušníků včetně jeho samotného.

Kromě šestinásobného vítěze ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa jsou tak zde jména jeho manželky Antonely a jejich tří dětí Thiaga, Cira a Matea.

Prototyp Gulfstream V byl vyvinut roku 2004 a dokáže létat maximální rychlostí 966 km/h, kromě jiného take obsahuje kuchyň, dvě koupelny a šestnáct velkých křesel, ze kterých lze v případě potřeby udělat lůžka.

A jaké je sdílet s Messim z pohledu brankáře jednu kabinu?

„Někdy mi to pomáhalo se zlepšovat, někdy naopak. Messi je prostě Messi, v jednom tréninku z vás udělá špičkového brankáře, v tom druhém z vás udělá naprostého školáčka,“ vzpomíná s úsměvem Jasper Cillessen, jenž působil v Barceloně mezi roky 2016-2019.

Autor: