130 let

Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA. | foto: Michal Šula, MAFRA

Pohyb ve vlastnické struktuře Plzně. Polovičním spolumajitelem by se měl stát Adolf Šádek

Sport
  •   15:14
Plzeň - Ve fotbalové Plzni se schyluje ke změnám ve vlastnické struktuře. V akciové společnosti Viktoria Plzeň 1911, jež je jediným majitelem klubu, dojde k navýšení základního jmění. Významným podílníkem se stane generální manažer Adolf Šádek.

O situaci v Plzni jako první informoval server iSport.cz, který se odkazuje na notářský zápis ze stránek justice.cz.

Vedle dosavadního stoprocentního majitele společnosti Viktoria Plzeň 1911, a.s., jímž je klubový prezident Tomáš Paclík, získá stejný, tedy poloviční vlastnický podíl také Šádek.

Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA.
V roušce Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA.

Z dokumentu na uvedeném webu vyplývá, že základní jmění akciové společnosti se z rozhodnutí majitele Paclíka zvyšuje z dvou milionů korun na čtyři. A to úpisem 200 kusů nových akcií, jež budou patřit Šádkovi.

Vzhledem k tomu, že Viktoria Plzeň 1911 je jediným vlastníkem fotbalového klubu, stane se Šádek jeho polovičním spolumajitelem.

Pokud vám částka dva miliony korun za „polovinu Plzně“ připadá nízká, vězte, že důležitým prvkem dohody je povinnost naplnit každý rok klubový rozpočet, což je součástí kontraktu mezi akcionáři. Na twitteru na to upozornil Pavel Vandas, současný sportovní ředitel Vyšehradu.

„V tuto chvíli nejsou dokončeny veškeré administrativní náležitosti a s tím související interní procesy. Nebudeme tedy prozatím celou věc blíže komentovat,“ reagoval klub na zprávy z médií.

„Ve chvíli, kdy dojde k naplnění všech náležitostí, bude klub informovat klubové partnery, kteří jsou jeho dlouhodobou a nedílnou součástí. Stejně tak budou informováni i naši věrní fanoušci a široká veřejnost prostřednictvím médií a klubových kanálů,“ dodal.

Autor: Vojtěch Povejšil