Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pokažená benefice za tragédii Chapecoense: nízká návštěva a pískot fanoušků

Sport

  9:20
RIO DE JANEIRO - Fotbalisté Brazílie v benefičním utkání pro leteckou tragédií zasažený klub Chapecoense porazili Kolumbii 1:0. Středeční utkání na Olympijském stadionu v Riu de Janeiro však pokazila nízká návštěva a chování některých fanoušků.

Přátelský duel Brazílie vs. Kolumbie (1:0) s charitativním podtextem pro oběti letecké tragédie fotbalového klubu Chapecoense. foto: ČTK/AP

Na zápas, jehož výtěžek bude darován rodinám obětí, dorazilo jen 18.695 diváků a příznivci domácího Botafoga navíc celý zápas pískali na záložníka Williana Aráa, který před rokem odešel do konkurenčního Flamenga.

Při listopadové nehodě letadla, kterým tým Chapecoense cestoval na finále Jihoamerického poháru, zahynulo v Kolumbii celkem 71 lidí, z toho 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm manažerů z vedení klubu. Tragédii přežilo šest lidí včetně tří fotbalistů.

Právě hráči Neto, Alan Ruschel a brankář Jackson Follmann, který při nehodě přišel o nohu, byli spolu s dalším přeživším komentátorem Rafaelem Henzelem představeni fanouškům. „Byl to víc než zápas. Chvíli jsem s nimi mluvil a jsou to hrdinové. Uděláme všechno pro to, abychom jim pomohli,“ prohlásil záložník Diego.

Do utkání zasáhli pouze hráči z domácích soutěží a Brazílie si připsala sedmou výhru pod vedením trenéra Titeho.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!