Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Policie v pohotovosti: fanoušci Baníku dorazili do Prahy

Sport

  14:45aktualizováno  17:19
PRAHA - Do Prahy dorazilo dnes odpoledne vlakem na 300 fanoušků ostravského Baníku, který se večer utká s fotbalisty Sparty. Pět fandů policie zadržela. Kolem 18:00 dorazili příznivci za doprovodu policistů na stadion Sparty na Letné. Na zápas údajně přišlo i několik fanoušků polských Katovic.

Fanoušci Baníku Ostrava dorazili do Prahy foto: ČTK

Už po příjezdu na pražské hlavní nádraží házeli fanoušci Baníku po policistech dělobuchy a sklo. Dva z nich policie dosud zadržela kvůli ničení veřejného majetku, další dva za výtržnictví. Jeden mladistvý zadržený byl pod vlivem alkoholu.

Na fanoušky Baníku dohlížejí více než tři stovky policistů. Na místě je antikonfliktní tým, v záloze je připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. V případě potřeby vzlétne policejní vrtulník.

Diváci se při vstupu na stadion nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování i citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, může jim soudce zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Autor: