Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Policie zadržela po zápase se Spartou 28 fanoušků Baníku, ti napadli pořadatelé a házeli sudy s pivem

Policisté zadrželi po utkání několik fanoušků Baníku kvůli výtržnostem na stadionu. foto: ČTK

Praha - Policisté po dnešním utkání Sparty Praha s Baníkem Ostrava v 6. kole první ligy zadrželi kvůli výtržnostem 28 fanoušků hostujícího týmu. Na letenském stadionu napadli pořadatele a hasiče. Od stánku s občerstvením také podle policie odnesli sudy s pivem, které házeli mezi ostatní diváky. Zraněno je pět pořadatelů a jeden zasahující policista. ČTK to sdělila pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.
  19:20

„Všichni zadržení byli postupně převezeni na policejní služebnu. V pondělí bychom měli mít nějakou informaci o tom, kolik osob je obviněných,“ uvedla mluvčí.

Zápasy Sparty s Baníkem jsou právě kvůli potyčkám fanoušků považovány za rizikové. Pochod ostravských příznivců na stadion i samotné utkání ale dnes proběhly bez větších problémů. Výtržnosti začaly až po zápase, který domácí vyhráli 2:0.

„Po ukončení zápasu fanoušci na ochozech napadli hasiče a pořadatelskou službu. Na základě tohoto napadení jsme byli pořadatelem požádáni o součinnost při řešení incidentu,“ řekla mluvčí. Zasáhla proto speciální pořádková jednotka.

Někteří ze zadržených jsou podezřelí z trestného činu, jiní z přestupku. Jeden ze zraněných pořadatelů musel být převezen do nemocnice.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...