Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Policisté znovu zasahovali na fotbale. Po derby v Uherském Hradišti zadrželi pět osob

Sport

  11:29
Uherské Hradiště - Policisté zadrželi po sobotním odpoledním zápase v Uherském Hradišti mezi fotbalisty Slovácka a Zlína pět lidí. Jeden je podezřelý z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci, neboť poškodil policejní vozidlo, druhý z výtržnictví v souvislosti s odhalováním na stadionu. Uvedla to uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová. Tři fanoušci jsou podezřelí z přestupku proti veřejnému pořádku.

Slovácko - Zlín. Příslušníci bezpečnostní služby sledují situaci na tribuně. foto: ČTK

Těsná vítězství. Slovácko zabralo a přehrálo Zlín, Olomouc vyloupila Liberec

Na stadionu bylo přes 5700 diváků, z nichž asi 250 fandilo hostujícímu týmu. „Z pohledu policie byl zápas vyhodnocen jako rizikový, proto na klid a veřejný pořádek v ulicích města a v bezprostředním okolí stadionu dohlíželo téměř 160 policistů. Úzce jsme spolupracovali s Městskou policií Uherské Hradiště a také s pořadateli,“ uvedla Šabatová.

Policie zajišťovala zejména odstup mezi tábory fanoušků, aby nedocházelo k jejich vzájemnému napadání před utkáním i po jeho skončení. „Přesto jsme několikrát museli zasahovat zejména při jejich odchodu ze stadionu,“ uvedla mluvčí. Policisté také několik hodin po prvoligovém zápase, v němž Slovácko vyhrálo 1:0, sledovali dění ve městě kvůli fanouškům, kteří se zdržovali v restauračních zařízeních.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!