Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pořádná rána do tváře. Teď si nedokážeme představit boj o titul, říká po prohře s Burnley Klopp

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. foto: Reuters

Liverpool - Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp vzal na sebe čtvrteční překvapivou domácí porážku 0:1 s Burnley v anglické lize a neúspěch označil za silný políček. Podle německého kouče úřadující mistři momentálně nemyslí na boj o titul.
  11:36

Utkání 18. kola na stadionu Anfield rozhodl v 83. minutě proměněnou penaltou Ashley Barnes. Liverpool v Premier League doma nebodoval poprvé od dubna 2017 po sérii 68 zápasů bez porážky.

„Pořádná, masivní rána do tváře. Vysvětlení je snadné - zodpovědnost za to nesu já. Hodně jsme drželi míč a vytvořili si šance, ale nedokázali je dotáhnout. Proto byl zápas otevřený a pak soupeř dostal penaltu. (Brankář) Alisson mi řekl, že se soupeře nedotkl, ale já to neviděl, takže nevím,“ uvedl Klopp v televizním rozhovoru s BBC Sport.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.
Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp gratuluje k výkonu mladíkovi z Aston Villy

Liverpool v anglické lize popáté za sebou nezvítězil a v posledních čtyřech zápasech navíc neskóroval. „Reds“ po polovině soutěže ze čtvrtého místa tabulky ztrácejí šest bodů na vedoucí Manchester United. „Teď si nedokážeme představit boj o titul. Bylo by hloupé o něm mluvit,“ konstatoval Klopp.

Domácí proti Burnley vyprodukovali 27 střel, což je maximum Liverpoolu v aktuální ligové sezoně, přesto mizérii v koncovce neprotrhli. „Bylo skoro nemožné prohrát tenhle duel, ale my to dokázali. Naše finální rozhodování není správné. Když něco nefunguje, musíte se snažit o to tvrději, častěji, déle. Je to moje vina, musíme dělat lepší rozhodnutí,“ prohlásil bývalý trenér Mohuče a Dortmundu.

Připustil, že prodlužující se šňůra bez vstřelené branky pro jeho tým začíná být psychicky náročná. „Lidé se diví, že hráči nejsou plni sebevědomí, když v minulé sezoně vyhráli tohle a tamto. Ale sebevědomí je jako malá květinka, na kterou teď někdo očividně šlápl. Musíme najít novou květinu a také najdeme. Ale proti Burnley to nestačilo,“ dodal Klopp.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...