Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Porto překvapilo remízou v Manchesteru

Sport

  22:54
PRAHA - Velmi příjemnou výchozí pozici si dnes vybudovali fotbalisté FC Porto na půdě velkého favorita Ligy mistrů Manchesteru United. Díky remíze 2:2 půjde do čtvrfinálové odvety příští týden v lepším rozpoložení Porto. United bude muset na horké portugalské půdě vstřelit alespoň gól. Také druhé dnešní čtvrtfinále skončilo nerozhodně - Villarreal remizoval na El Madrigal s Arsenalem 1:1.

Radost Rodriguéze (vlevo) a Lucha - fotbalistů Porta - po první brance. foto: ČTK

Portugalský šampion nejezdí do Anglie příliš rád, přesto se mu právě na Old Trafford. Je to pět let, co zde uhrál portský celek cennou remízu, která mu nakonec i domácím nerozhodným výsledkem zaručila postup dál a zisk poháru pro vítěze Ligy mistrů.

Podobný scénář se rýsuje také nyní. Manchester nastoupil do zápasu dva dny po těžkém zápase s Aston Villou, navíc stále bez Ria Ferdinanda a Berbatova. A prostupnost ještě nedávno nejpevnější obrany Evropy potvrdil již ve 4. minutě Rodríguez. Brzo bylo srovnáno - po chybě Alvése si poradil s Héltonem v hostující brance uzdravený Rooney.

Do konce poločasu, ale také po změně stran měli více ze hry hosté, především obávaní kanonýři Hulk a Lisandro řádně větrali domácí obranu a jen díky jejich vychýlené mušce a Van der Sarovi nešlo Porto opět do vedení. Pět minut před koncem udeřil na druhé straně Tévez a zdálo se, že favorit dosáhne alespoň na těsnou výhru. Nestalo se, hosté po krásné akci po křídle zásluhou Mariana vyrovnali na konečných 2:2.

Příští středu na Estádio do Dragao se tak můžeme těšit na skutečně pekelnou bitvu. Bude se historie opakovat nebo nakonec United přece jen splní roli favorita?

Ve druhém utkání se udál vcelku očekávaný výsledek. Ve velmi otevřené partii nakonec na vítězství ani jeden z týmů nedosáhl. Villarreal sice vedl rychle 1:0 po dalekonosné ráně kapitána Senny, Arsenal dokázal srovnat zásluhou parádní trefy Adebayora. Odveta na Emirates Stadium tak bude otevřená pro oba soupeře.

DNEŠNÍ 1. ČTVRTFINÁLOVÉ ZÁPASY:
Manchester United - FC Porto 2:2 (1:1)
Branky: 15. Rooney, 85. Tévez - 4. Rodríguez, 89. Mariano. Rozhodčí: Plautz - Zauner, Eder (všichni Rak.). ŽK: Bruno Alves, Helton (oba Porto). Diváci: 74.517.

Sestavy: Manchester United: Van der Sar - O´Shea, Vidič, Evans (72. G. Neville), Evra - Fletcher, Carrick, Scholes (72. Tévez) - Cristiano Ronaldo, Pak Či-song (59. Giggs) - Rooney. Trenér: Ferguson.

FC Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lucho, Fernando, Raul Meireles (79. Tomás Costa, 90.+4 Madrid) - Lisandro, Hulk, Rodríguez (79. Mariano). Trenér: Ferreira.

Villarreal - Arsenal 1:1 (1:0)
Branky: 10. Senna - 66. Adebayor. Rozhodčí: Övrebo - Holen, Nebben (všichni Nor.). ŽK: Song, Adebayor, Fabregas, Nasri (všichni Arsenal). Diváci: 22.000.

Sestavy: Villarreal: Diego - Angel, Diego Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani (46. Mati Fernández), Senna, Eguren, Ariel Ibagaza (79. Guille Franco) - Joseba Llorente (70. Pirés), Rossi. Trenér: Pellegrini.

Arsenal: Almunia (28. Fabianski) - Sagna, Toure, Gallas (43. Djourou), Clichy - Denilson, Song, Fabregas, Walcott (78. Eboué) - Nasri, Adebayor. Trenér: Wenger.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...