Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Poslední sbohem oblíbenému šéfovi. Fotbalisté Leicesteru se v Thajsku zúčastnili pohřbu majitele

Sport

  20:45
Bangkok - Fotbalisté Leicesteru a členové realizačního týmu se dnes v Thajsku zúčastnili pohřbu majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy, jenž před týdnem zahynul při havárii vrtulníku. Hráče na obřad do chrámu v Bangkoku vedl trenér Claude Puel, nechyběly opory mužstva Jamie Vardy, Harry Maguire, Kasper Schmeichel či kapitán Wes Morgan.

Fotbalisté Leicesteru City se zúčastnili pohřbu za zesnulého majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy. foto: Reuters

Zachránil stovky životů. Pilot zříceného vrtulníku majitele Leicesteru nasměřoval stroj mimo fanoušky

Hráči Leicesteru odletěli do Thajska po sobotním ligovém utkání na hřišti Cardiffu. V emotivním prvním duelu po Srivadtanaprapchově úmrtí vyhráli 1:0 díky brance Demaraie Graye, jenž je jedním z mála členů týmu, kteří zůstali v Anglii.

Pohřební obřad thajského miliardáře začal v sobotu a bude pokračovat ještě příští týden. Fotbalisté Leicesteru se účastnili buddhistických modliteb dnes a budou na nich i v pondělí před odletem zpět do Británie. Další zápas hrají v sobotu proti Burnley.

Srivadtanaprapcha byl majitelem klubu Leicester City od roku 2010 a s mnoha svými hráči měl víc než jen profesionální vztah. Například útočník Vardy o něm mluvil jako o členu rodiny.

Vičaj Srivadtanaprapcha
Fotbalisté Leicesteru v emotivním prvním utkání po úmrtí svého majitele Vičaje...

Během Srivadtanaprapchova působení v klubu se Leicester stal v roce 2016 s počátečním kurzem 5000:1 senzačně anglickým šampionem a postaral se tak o jedno z největších překvapení v historii sportu.

Srivadtanaprapcha, jenž šéfoval thajskému řetězci duty free obchodů King Power, zahynul společně s dalšími čtyřmi lidmi v sobotu na palubě vrtulníku. 

Stroj se zřítil na parkoviště u stadionu Leicesteru krátce poté, co po ligovém utkání proti West Hamu odstartoval ze středového kruhu hřiště. Příčina nehody se stále vyšetřuje.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!